Update ora 11.40: Doctorița Coriu a anunțat că șeful DSU a semnat ordinul necesar: „S-a reusit! DSU, dnul Arafat a semnat un Ordin de functionalizare a paturilor. Deci se poate. Dar ne trebuie militari si ordin de la Inspectorat de Urgenta. DSP nu mai functioneaza in aceasta tara! Si nici unii manageri.”
Șefa Secției ATI de la Spitalul Colțea, Letiția Coriu, cere ajutor public Departamentului de Situații de Urgență și personal lui Raed Arafat pentru redeschiderea celor 24 de paturi intrate în conservare prin planul conceput de fostul manager Mircea Lupușoru, actual prodecan al UMF și depus la DSP de noul manager al instituției, Paul Iordache, pe care doctorița îl caracterizează plastic: „avem manageri numiţi politic, oameni tineri, care nu au experienţă nici măcar medicală, darămite de manageri, conduc prin hârtii spitalul”.
Paul Iordache a terminat rezidențiatul în epidemiologie în urmă cu 2 ani, fiind un apropiat al rectorului UMF, Viorel Jinga. Iordache e poreclit „Clovnul”. Citește și Cum e pusă să mintă purtătoarea de cuvânt a Spitalului Colțea la TVR deși dovadă stă avizul DSP
„Cerem ajutor de la DSU!”
Doctorița Coriu a postat un apel disperat pe contul său de Facebook: „Cerem ajutor de la DSU. Suntem asaltati de pacienti, avem manager de hartie, DSP nu vrea sa puna piciorul in spital si nu ii pasa in ce conditii lucram. Bolnavii stau in alte spitale in containere sau corturi pentru o gura de oxigen si nu se mai cere aviz DSP, iar pentru un etaj modern, elegant din Coltea, DSP NU da aviz, ca asa vrea el.”
News.ro a desfășurat o investigație jurnalistică privind 24 de paturi nefolosite de la ATI din care 16 sunt dotate cu oxigen. DSP a răspuns către news.ro că dosarul depus
de managerul Iordache în care se cere reutilizarea paturilor puse în conservare „este incomplet şi că există neconcordanţe între memoriul tehnic şi nota de fundamentare asumate de conducerea spitalului şi structura funcţională propusă efectiv pentru pacienţii COVID-19 – cazuri confirmate şi pentru pacienţii post-COVID a căror stare nu permite externarea la domiciliu. În acest răspuns, se mai arată că zona de spitalizare de zi pentru pacienţi din secţia medicină internă trebuie organizată conform prevederilor legale pentru a fi dată în folosinţă. În acest sens, DSPB a trimis pe data de 08.10.2021, dar şi pe data de 15.10.2021, două adrese în care cere spitalului completarea dosarului şi actualizarea memoriului tehnic şi a notei de fundamentare în regim de urgenţă.
La solicitarea news.ro referitoare la stadiul completării dosarului cerută de DSPB astfel încât să poată fi puse în funcţiune cele 24 de paturi momentan goale (din care 16 cu oxigen) de pe secţia medicală aflată la etajul 2, managerul a răspuns că va reveni cu un comunicat de presă, dar abia luni, 18 octombrie.
Citiți pe news.ro interviul acordat de doctorița Coriu.