Noul ministru al Sănătății dă impresia de confuzie în legătură cu noțiunea de plagiat, acesta părând să creadă că plagierea se poate face numai cu tastele „copy-paste”. Întrebat despre dispariția tezei sale de doctorat pentru a se ascunde faptul că a fost plagiată, Bodog a răspuns:
„E o confuzie. Doctoratul meu nu are absolut nicio problemă. Eu am fost făcut conducător de doctorat de către Ministerul Educației. În luna mai anul trecut, o publicație din Oradea a făcut o sesizare la Ministerul Educației. Ministerul Educației nu a luat absolut nicio măsură, pentru că sesizarea nu se încadra în limita legii și nici nu avea bază legală pentru acest lucru, iar la sfârșitul lunii septembrie — început de octombrie, în momentul la care se făceau listele pentru noul Parlament, mi s-a retras conducerea de doctorat. Această decizie a ministerului am considerat-o nelegală și am atacat-o în justiție la Curtea de Apel Oradea și aștept răspunsul”, a răspuns Bodog.
Prin Ordinul nr. 5567 din 18 octombrie 2016, ministrul Mircea Dumitru i-a retras lui Bodog Florian Dorel atestatul de abilitare și calitatea de conducător de doctorat, în domeniul studii universitare de doctorat – Medicină deoarece CNATDCU a constatat „după verificarea pe web of knowledge și site-urile revistelor” că acesta „are numai două articole la care deține calitatea de autor principal” și nu șase cum prevede legea și cum susținuse Bodog că are.
Bodog a mai spus că teza sa doctorat a fost depusă în trei exemplare în momentul susținerii și se găsește la Biblioteca Națională.
„Nu știu de ce, practic, în Biblioteca Universității din Oradea nu se mai găsesc tezele din 2001 încoace decât foarte puține și asta datorită faptului că biblioteca s-a mutat dintr-un local vechi într-o altă clădire nouă. Nu cunosc modul în care a dispărut. Teza mea de doctorat nu a fost niciodată contestată de nimeni, nu am fost niciodată acuzat de plagiat. De altfel, teza mea de doctorat a fost făcută sub conducerea domnului profesor Gicu Ionescu, care a fost rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. Teza mea de doctorat a fost scrisă toată cu mâna”, a explicat satisfăcut Bodog.
Menționăm că Bodog a negat că ar fi intrat în sistemul sanitar ca brancardier, ci ca asistent medical iar despre legenda cu brancardierul spune că ar fi pornit de la personalul spitalului. Din apreciere, credem noi.
Conducător de doctorat sau nu, doctor plagiator sau nu, ca ministru al Sănătății Bodog doar trebuie să implementeze promisiunile PSD din campania electorală: prima măsură majorarea salariilor. Un medic rezident ar urma să aibă un salariu brut de 1.200 de euro, un medic specialist gradul V clinic — 2.650 de euro, un medic primar gradul V clinic — 3.377 euro, iar un medic primar gradul V ATI-urgență — 3.600 euro. În aceste sume nefiind cuprinse celelalte venituri care provin din gărzi, tichete de masă și vacanță sau sporuri, iar impozitul pe venit va fi 0%.
În programul pe sănătate susținut de social-democrați, se mai are în vedere ca, tot de la 1 ianuarie 2018, asistenții medicali să aibă parte de o creștere de salarială de sută la sută, asistenții și infirmierii un salariu lunar de 2.150 lei, iar angajații cu studii superioare — 2.250 lei, construirea, până în 2020, a spitalului republican ‘Carol Davila’, cu peste 2.500 de paturi și o suprafață de 60 — 80 de hectare cu finanțare prin decontare a 750 de euro pe zi pe pat utilizat, pe modelul clinicii vieneze AKH și încă 8 spitale regionale. Până în 2020, PSD dorește ca bugetul pentru sănătate să reprezinte 6,4% din PIB.
Așteptăm!