Home Actualitate Lui Andrei Tinu îi place să-și spele rufele în public. Vadim: „tatăl...

Lui Andrei Tinu îi place să-și spele rufele în public. Vadim: „tatăl lichea, fiul lichea”

DISTRIBUIŢI

După ce Corpul de control al ministrului Justiției a definitivat inspecția efectuată la Autoritatea Națională pentru Cetățenie și a concluzionat că Andrei Tinu (fost Iucinu) a condus dezastruos instituția, acesta i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care, plin de tupeu, contestă numirea în funcția de președinte a ANC a Iulie Ciobanu, el rămânând astfel, subalternul acesteia.

Evoluția evenimentelor este următoarea: în 3 noiembrie 2015, președinta ANC demisionează și Victor Ponta îl numește interimar pe Andrei Tinu, absolvent de drept la „particulară”, cunoscut întregii Românii din foiletoanele televizate în care împreună cu mama lui, fosta amantă a patronului Adevărul, Dumitru Tinu încerca să ne convingă că e fiul acestuia, când un simplu test ADN ar fi fost suficient.

Acum Tinu alege să ducă mai departe „opera” mamei sale: mahalagismul. Știind că va fi schimbat din funcție și că proctorii săi din PSD nu se mai simt așa de bine, acesta nu contestă pe cale legală actul de control, ci îi scrie lui Dacian Cioloș o scrisoare publică. E și de înțeles, băiatul, unde o să lucreze el acum? În privat? Ce știe el să facă?

În urmă cu câțiva ani, tânărul Iucinu s-a înscris în PRM, unde a obţinut o funcție de conducere la tineret, deşi Vadim Tudor, l-a făcut zdrenţe pe taică-său descriindu-l ca pe un KGB-ist, duplicitar şi corupt avid de bani şi putere. Fiul lui Tinu, înscriindu-se în organizaţia condusă de Vadim a achiesat practic la punctele de vedere ale acestuia, încuvinţând indirect verdictul de kaghebist acordat tatălui său. Ulterior, după ce a văzut că PRM nu mai are şanse să intre în  parlamentul, băiatul lui Tinu a sărit gardul pe şest la PSD. Concluzia lui Vadim despre Tinu junior: „s-a dovedit ca Iucinu e fiul lui Tinu: lichea tatal, lichea si fiul”. De asta l-a și plăcut Ponta: cin’ se-aseamănă, se-adună.

Iată textul scrisorii:
„Ministerul Justiției și, în special, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), se confruntă cu grave probleme de imagine, cauzate de numirea doamnei Mălina-Iulia Ciobanu în funcția de președinte al instituției, la mai puțin de patru luni de la revocarea acesteia, în data de 6 noiembrie 2015, din funcția de director al Direcției Contencios și Relații Publice, ca urmare a managementului defectuos al compartimentului pe care l-a condus din 2012 și până la data revocării.

Țin să menționez că nu contest decizia de numire, care s-a făcut la propunerea Ministerului Justiției, întrucât orice numire sau eliberare din funcție sunt atributul exclusiv al primului-ministru. Cu toate acestea, propunerea venită de la ministerul de resort referitoare la numirea doamnei Ciobanu ca președinte al ANC și modul netransparent de selecție, nu fac decât să mențină un climat tensionat, care contribuie astfel la adevărata degradare a activității instituționale, nicidecum la implementarea unor standarde de profesionalism, transparență și eficientizare — principii fundamentale ale programului pe care vi l-ați asumat la momentul învestirii Domniei Voastre în funcția de Prim-Ministru al Guvernului României.

În semn de protest față de numirea Mălinei Ciobanu, cinci șefi de compartimente din ANC — directori, șefi de serviciu și șefi de birou — și-au înaintat demisiile, considerând că întoarcerea la vechile practici administrative, prin care mii de petiții erau soluționate prin răspunsuri formale transmise în afara termenelor legale, cu nesocotirea obligațiilor prevăzute de lege și a principiilor europene ale unei administrații transparente, reprezintă un risc instituțional inacceptabil.

La 6 februarie 2014, am fost numit vicepreședinte al ANC, iar din 3 noiembrie 2015 (Decizia Prim-Ministrului 250/3.11.2015) am exercitat atribuțiile președintelui instituției, în condițiile legii, până la numirea doamnei Ciobanu în această funcție (Decizia Prim-Ministrului 77/25.02.2016). În scurta perioadă în care am asigurat conducerea interimară a instituției, am încercat să rezolv o serie de probleme, mai vechi sau mai noi, ale activității autorității, vizând transparentizarea, eficientizarea și profesionalizarea (ex. publicarea pe site-ul instituției a stadiului de soluționare a dosarelor de cetățenie precum și a tuturor contractelor de achiziții de bunuri și servicii).

La 6 noiembrie 2015, am decis revocarea din funcțiile de director a doamnelor Mălina-Iulia Ciobanu și Daniela-Gina Damaschin, prima având o restanță de 296 de lucrări nesoluționate și care ieșiseră din termen legal de soluționare. Urmare a acestor revocări, cele două doamne au depus plângeri prealabile la Ministerul Justiției. Ulterior dar nu întâmplător, a fost trimisă o echipă a Corpului de control al ministrului justiției — formată din domnul Robert Kelemen și din doamnele Camelia Petrescu și Florena Sterschi—, având ca obiectiv declarat analiza activității ANC în perioada 2013-2015. Echipa de control a redactat un raport, ale cărui concluzii le resping categoric. Este un raport la comandă, antedatat, destinat justificării propunerii de numire a doamnei Ciobanu în această funcție.

Întrucât nu am nimic de ascuns și ținând cont de faptul că raportul Corpului de control al ministrului justiției aduce atingere gravă imaginii mele publice, vă rog respectuos să analizați posibilitatea sesizării Corpului de Control al Primului-Ministru, care să evalueze obiectiv activitatea Autorității Naționale pentru Cetățenie precum și să verifice care au fost criteriile de selecție la numirea doamnei Mălina Ciobanu în funcția de președinte cu rang de secretar de stat.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.