Fostul președinte de la ”Pandurii Târgu Jiu” Marin Condescu, și adjunctul acestuia Viorel Temelescu, vor fi judecați în afacerea celor trei contracte falsificate de la echipa de fotbal iar dosarul va fi trimis Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă. Condescu este acuzat că, în calitate de preşedinte al echipei ”Pandurii Târgu Jiu”, şi-a însuşit peste 5 milioane de lei în mod necuvenit, prin folosirea unor contracte de împrumut sau contracte de cesiune creanţe false cu o firmă de tichete de masă.
Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de spălare de bani, delapidare, înșelăciune, fals și uz de fals, prejudiciul imputat acestora fiind de aproximativ cinci milioane de lei.
Fostul președinte de la Pandurii Târgu Jiu Marin Condescu i-a criticat pe procurori, spunând că aceștia nu i-au adus la cunoștință trimiterea în judecată
„Eu știu că este o măsură obligatorie să ne fie adusă și nouă la cunoștință încheierea cercetărilor și nu cred că dosarul a fost trimis spre judecată fără a fi respectată procedura. Știu de la avocați că ultimele discuții erau cu privire la încadrarea faptelor de care suntem acuzați în baza prevederilor din noul Cod Penal. Oricum, e clar că după câte descinderi, rețineri și tot ce a mai fost în acest dosar în ultimele luni, trimiterea în judecată este singura soluție, ceea ce e foarte bine pentru că acolo vom putea demonstra că nu este nimic adevărat din ceea ce ni se impută”, a declarat Condescu.
Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost reținuți pe 12 noiembrie 2013, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchet fiind respinsă atât de către Tribunalul Gorj, cât și de către Curtea de Apel Craiova, ambele instanțe invocând lipsa probelor.
Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost acuzați că au falsificat trei contracte de cesiune de creanțe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi, însă judecătorul de caz menționa că „prezentarea celor trei contracte ca fiind false este făcută în mod lapidar, fără a se indica, măcar succint, în ce constă falsul și cine ar fi semnat în fals din partea Pandurii”.
Condescu este acuzat și că ar fi împrumutat de mai multe ori Clubul Pandurii cu bani luați pe credit de la bancă, iar la returnarea sumelor acesta ar fi retras sume mai mari, în contabilitate nefiind înregistrate toate operațiunile, el fiind acuzat de delapidare și spălare de bani.
Procurorul care a cerut arestarea lui Marin Condescu l-a acuzat pe acesta de prejudicierea clubului sportiv cu 2,6 milioane lei, însă judecătorul Teofil Boncu susținea în încheierea de ședință că un eventual prejudiciu și o astfel de sumă nu pot fi stabilite în lipsa unei expertize contabile. ar fi spălat-o inculpatul”, se menționează în documentul citat.
Marin Condescu a fost acuzat în referatul procurorului de propunere a arestării preventive, și de faptul că „se prevalează de influența pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalți demnitari ai statului, în discuțiile purtate cu diverse persoane, precum și cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la președintele Traian Băsescu și la premierul Victor Ponta și că s-ar fi lăudat cu influențele pe care le-ar avea la președinte și premier, dar și la alți politicieni sau ofițeri de poliție, pentru a zădărnici mersul anchetei”, însă judecătorul de caz a susținut că la dosar nu a fost depusă nicio probă în acest sens.