Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, o maşină a Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Poliţiei Române ar fi fost ridicată şi luată cu o platformă de către Poliţia Locală Sector 2. Autovehiculul respectiv „plin cu tehnică de filaj era folosit într-o operaţiune asupra unei grupări care făcea trafic de droguri, aproape de sediul IGPR, în Sectorul 2” , conform celor publicate în mass media.
Ulterior s-a demonstrat şi s-a confirmat, atât de către Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române cât şi de Primăria Sectorului 2, că „ştirea” respectivă nu este reală.
De altfel, nu este prima dată când Poliţia Locală este implicată prin intermediul unor astfel de „informaţii”. Nu trebuie uitate afirmaţiile care au circulat legate de salariile „imense” ale acestora deşi ele sunt identice (conform art. 34 din Legea nr. 155/2010) cu ale oricărui angajat din primărie sau că aceştia nu ar fi pregătiţi profesional, cu toate că sunt obligaţi prin lege (conform art. 18 din Legea nr. 155/2010) să urmeze cursuri în cadrul instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Astfel de „ştiri” de senzaţie „rostogolite” în spaţiul public nu fac decât să creeze în mod intenţionat o imagine negativă asupra instituţiilor statului şi despre competenţa profesională a angajaţilor acestora.
Considerăm că în astfel de cazuri se impune respectarea aceloraşi principii legate de transparenţă şi legalitate, aşa cum se cere în cazul activităţii instituţiilor publice şi salariaţilor acestora, pentru că până la urmă toţi cetăţenii au o responsabilitate, indiferent de domeniul în care activează.
Preşedinte,
Voinea Negoiţă
Notă: Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Funcţionarilor Meridian reprezintă şi are printre membrii săi mai multe mii de poliţişti locali.