Home Actualitate Medic ATI: nu avem Remdesivir și nici ANTI IL 1. Rafila: nici...

Medic ATI: nu avem Remdesivir și nici ANTI IL 1. Rafila: nici nu vom avea

DISTRIBUIŢI

Medicul primar de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul Colentina, Laura Zarafin, a analizat medicamentele prezentate în schema de tratament pentru infecțiile cu SARS-COV 2 a Spitalului Bringham din Boston, din punctul de vedere al posibilității folosirii lor în spitalele din România:

„Favipiravir au doar spitalele de infectioase
Remdesivir nu are nici un spital din România
Tocilizumab avem
Anti IL 1 nu avem
Vit C injectabila nu există ..
Tratăm pacientii gravi cu dexametazonă + tocilizumab + anticoagulante
Mai spun incă odată – ventilatoarele nu vindecă , doar câștigă timp . Nu mai spun că nu există medici de TI .”, conchide doctorul Laura Zarafin.

Reprezentatul României la OMS, Alexandru Rafila, este sceptic și cu privire la posibilitatea folosirii în viitor a REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în condițiile în care SUA au cumpărat în avans 90% din producția mondială.

„Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat în avans 90% din producție, dar el nu trebuie folosit decât în formele grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin diponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților. ” a declarat Alexandru Rafila pentru Digi 24.

În ceea ce privește controlul epidemiei în România, Rafila consideră că acesta se poate realiza prin aplicarea măsurilor simple de protecție însă este mult de lucrat la educarea populației.

„Vom reuși să o controlăm în condțiile în care respectăm regulile, limităm contactele și folosim echipamente de protecție. Este mult mai simplu decât credem. Este mult de lucrat ( la educația populației, n.r.) și aici cred că zona politică trebuie să transmită un mesaj unitar. Trebuie să facem un pas în direcția autorităților locale care pot ajuta foarte foarte mult.” a mai declarat Alexandru Rafila.

Medicul ATI, Laura Zarafin, deplânge și numărul mic de specialiști de Terapie Inetnsivă din România precum și epuizarea celor existenți:

„Descoperim acum , in plină pandemie , că nu avem personal conform legii pe secțiile ATI?
Până acum pe nimeni nu a interesat asta , deși s-a știut . Fiecare a crezut că poate pleca la tratament in străinătate si nici unii dintre lideri nu au făcut decât declarații despre sanătate , ca fiind prioritate absolută .
În fapt nu s-a intâmplat nimic bun, dimpotrivă.
Specialiștii ATI au plecat cu miile , fiind singura specialitate in care examenul se dă odată cu colegii din UE , după bibliogafie comună , actualizată .
De ce ar rămâne acești proaspăt specialisti intr-o țară care îi blamează deși nu au condiții ca in UE si sunt siliți să muncească până la epuizare , mii si mii de gărzi . ?
Aduceti ventilatoare si unități mobile de TI în apropierea spitalelor ce au anestezisti si asistente de TI ?
Puteti să le aduceți , personalul este oricum epuizat si in număr prea mic .
Lipsa atât de mare de specialisti , creată in decenii , nu poate fi acoperită in câteva luni .”, spune Zarafin și mare dreptate are.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.