Home Actualitate Mihai Moldoveanu, condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare

Mihai Moldoveanu, condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare

DISTRIBUIŢI

Mihai Moldoveanu, fostul ofiţer MApN care a învins statul român la CEDO, s-a predat aseară, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 23 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Bărbatul a fost găsit vinovat de uciderea unui taximetrist în 1995. Cazul său este unul dintre cele mai controversate din istoria justiţiei penale din România. 

 

Mihai Moldodoveanu este acuzat că, în octombrie 1995, a omorât un taximetrist la Oradea. În ianuarie 1996 a fost arestat şi, după doi ani de proces, a fost condamnat la 25 ani de închisoare. În 2001, bărbatul a dat statul român în judecată la CEDO, pe motiv că nu a avut parte de un proces echitabil. CEDO i-a dat dreptate, iar Moldoveanu a fost eliberat. Decizia finală le-a aparţinut, însă, magistraţilor Înaltei Curţi, care acum l-au condamnat definitiv la 23 ani de închisoare. Din aceştia se vor scădea cei 18 ani pe care Moldoveanu i-a petrecut deja în spatele gratiilor. Bărbatul susţine în continuare că este nevinovat.

 

In decizia data vineri de ICCJ, judecatorii au admis recursul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea si au modificat pedeapsa de 25 de ani data lui Mihai Moldoveanu de Tribunalul Bihor in anul 1998, urmand ca el sa execute 20 de ani inchisoare la care se adauga un spor de trei ani, plus 10 ani interzicerea exercitarii unor drepturi civile.

 

In seara zilei de 31 octombrie 1995, Mihai Moldoveanu se afla in Oradea, impreuna cu doi prieteni – Gabriela Rotariu si Georgica Honciuc. Acestia din urma au incercat sa jefuiasca un taximetrist, Tibor Vajna, insa acesta a 

scapat si a chemat Politia.

 

A fost arestat in ianuarie 1996 iar dupa doi ani de proces a fost condamnat in iunie 1998 de Tribunalul Bihor la 25 ani inchisoare. El a facut apel impotriva acestei condamnari si a avut castig de cauza, fiind achitat in mai 1999 de Curtea de Apel Oradea. A urmat recursul procurorilor, admis la sfarsitul anului 2000 de ICCJ, care a revenit la condamnarea de 25 ani inchisoare. 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.