Home Actualitate Ministerul Sănătății justifică numirea penalului și incompatibilului Florian Popa în CA la...

Ministerul Sănătății justifică numirea penalului și incompatibilului Florian Popa în CA la 3 spitale: face muncă patriotică

DISTRIBUIŢI

Însurat cu nepoata Elenei Ceaușescu, doctor în Medicină la 30 de ani, director de spital de la 36, parlamentar PSD, profesor la UMF, ginerele ilegalistului Gheorghe Petrescu a fost numit anul acesta, la 71 de ani, în Consiliile de Administrație la cele mai mari trei spitale din București: Floreasca, Municipal și Fundeni. Avarul politician, pe când avea 69 de ani, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate iar procurorii au fost sesizați cu 12 infracțiuni de conflict de interese comise de acesta. Popa e atât de avid după bani încât s-a luptat pe când era senator și avea deja o avere de peste un milion de EURO, pentru ca Parlamentul să-i deconteze 12,5 EURO, o suprataxă de bagaje la aeroport, sumă pentru care a compus un memorandum.
Am transmis 5 întrebări ministrului Sănătății, inspirate de un cititor medic la care oficialul n-a putut să răspundă punctual dar ne-a trimis o compunere la cărei rezumat ar fi: Popa nu a avut contracandidați iar criteriile de selecție au fost că așa a vrut ministrul și că Popa nu e remunerat. Este evident pentru oricine că dacă a comis 12 infracțiuni de conflict de interese și s-a dovedit un Hagi Tudose al Parlamentului nu face el ceva fără un folos personal.

Noi am pus cinci întrebări la care Ministerul a răspuns nepunctual așa că vom transpune noi răspunsul la fiecare întrebare:

1. Când a fost numit dl. Florian Popa în Consiliile de Administrație ale Spitalelor Fundeni, Universitar și Floreasca?

Răspuns: Domnul prof. Dr. Florian Popa, a fost numit membru în următoarele consilii de administrație:
– Institutul Clinic Fundeni începând cu data de 27.01.2017, conform ordinului ministrului Sănătății nr. 49/27.01.2017,
– Spitalul Universitar de Urgență București, începând cu data de 03.02.2017, conform ordinului ministrului Sănătății nr. 90/03.02.2017,
– Spitalul Clinic de Urgență București, începând cu data de 09.02.2017, conform ordinului ministrului Sănătății nr. 103/09.02.2017.

2. Pe ce criterii s-au făcut aceste numiri?

Răspuns: Conform prevederilor art. 187 din Legea nr. 95/2006, în cadrul spitalului public funcționează un consiliu de administrație format din 5-8 membri, care are rolul de a dezbate principalele probleme de strategie, de organizare și funcționare a spitalului.
Membrii consiliului de administrație al spitalului public se numesc prin act administrativ de către conducătorii instituțiilor care îi nominalizează.În acest sens, conducerea Ministerului Sănătăţii a decis nominalizarea domnului prof. Dr. Florian Popa, în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii în consiliul de administrație al unităților sanitare menționate mai sus. Menționăm că, funcția nu este remunerată.

3. De ce s-a numit un singur om în CA la 3 spitale?

Răspuns: Pentru spitalele publice din rețeaua Ministerului Sănătăţii, membrii consiliului de administrație sunt: 3 reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii sau ai direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București. Membrii consiliului de administrație al spitalului public se numesc prin act administrativ de către conducătorii instituțiilor care îi nominalizează.
În acest sens, conducerea Ministerului Sănătăţii a decis nominalizarea domnului prof. Dr. Florian Popa, în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii în consiliul de administrație al unităților sanitare menționate mai sus. Menționăm că, funcția nu este remunerată. Ministerului Sănătăţii poate nominaliza reprezentanți în cadrul mai multor consilii de administrație.

4. În ce condiții se mai păstrează un secret al politicii de dezvoltare a fiecărui spital, ele fiind totuși concurente pt.
atragerea fondurilor și/sau a profesioniștilor?

Fără răspuns

5. Care au fost contracandidații prof. Popa la numirile în aceste CA-uri?

Fără răspuns

6. Câte astfel de cazuri de dublă sau triplă participare în CA-uri de spitale mai există în România?

Răspuns: Ministerului Sănătăţii poate nominaliza reprezentanți în cadrul mai multor consilii de administrație.

Așadar, Popa nu a avut contracandidați, criteriile prin care a fost selectat sunt că așa a vrut ministrul și că nu e remunerat iar concurența între spitale există doar în străinătate. Mai constatăm că doar Popa e membru în mai multe CA-uri la spitale.
Știm, finalul răspunsului este apoteotic: „Ministerului Sănătăţii poate nominaliza reprezentanți în cadrul mai multor consilii de administrație”, asta dacă cineva credea că trebuie dar nu poate!

Foto Hotnews

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.