În această perioadă în care atenția se concentrează mai ales asupra unor scandaluri care țin prima pagină a ziarelor, iar publicul obișnuit pare a se fi tabloidizat și a fi devenit pasionat doar de superficialitatea unor evenimente mai mult sau mai puțin mondene, viața culturală primește, totuși, o veste bună: Muzeul Național de Artă al României (MNAR) din București a primit certificatul de excelență TripAdvisor pe 2014, un premiu de prestigiu care i-a fost acordat în urma recenziilor favorabile primite din partea vizitatorilor în decursul anului trecut. Premiul TripAdvisor se acordă în urma analizei calitative a opiniei celor care au vizitat Muzeul Național de Artă al României și reflectă imaginea pozitivă a instituției. În anul 2013 numărul total de vizitatori a fost de 90.700. TripAdvisor.com este un website de promovare turistică, al cărui scop este să ofere informații punctuale și de actualitate despre diverse locuri turistice, pe baza experienței vizitatorilor. De asemenea, include și un forum interactiv dedicat călătoriilor.
Muzeul Național de Artă al României este deținătorul celui mai bogat patrimoniu de artă românească și universală din țară, se arată într-un comunicat oferit Mediafax. Înființat în anul 1948, MNAR funcționează în fostul Palat Regal, ocupând un loc important în ierarhia instituțiilor culturale din București. Muzeul desfășoară o bogată activitate expozițională și acordă o importanță crescândă diversificării activităților pentru public. Astfel, în 2013 au fost organizate la sediul muzeului 174 de programe pentru școli, pentru familii și pentru adolescenți și 153 de programe pentru adulți, la care au participat în total 13.400 de persoane, reprezentând aproximativ 15 la sută din numărul total de vizitatori.
Demersul de accesibilizare a instituției pentru toate categoriile de public a continuat și în anul 2014 prin lansarea tururilor virtuale, accesibile în mod gratuit pe website-ul muzeului. Realizate în colaborare cu Imago Factory, tururile cuprind, alături de galeriile permanente ale MNAR (Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă și Galeria de Artă Europeană), și muzeele-satelit: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.