
UPDATE ora 16.45: Judecătorii Curții de Apel au decis menținerea în arest preventiv a celor doi frați britanici.
UPDATE: Judecătorii au amânat pentru miercuri pronunțarea unei decizii la contestația la prelungirea arestării, fiind prima oară din decembrie încoace când se întâmplă acest lucru.
Mutarea în România pentru cei doi britanici a fost una profitabilă din punct de vedere financiar, găsind aici suficiente femei dispuse să facă videochat și să împartă banii cu frații Tate. Procurorii și judecătorii români au constatat însă că unele dintre femeile care prestau pentru cei doi frați erau obligate să facă asta.
Arestați preventiv din 30.12.2023, frații Tate au contestat prelungirea arestului preventiv până pe 29 aprilie 2023 și miercuri vor fi duși în fața judecătorilor de la Curtea de Apel pentru judecarea contestației. Cei doi sunt acuzați de trafic de persoane deși ei își susțin nevinovăția.
Abu-Andrew Cobra Tate nu a studiat înainte de a se apuca de „afacerea” sa cu femei ce înseamnă cu adevărat în legislația internațională transpusă și în cea românească, traficul de persoane.
Munca în contul unei datorii este trafic de persoane
Nesofisticat, Andrew Tate a explicat de nenumărate ori afacerea sa: agăța femei tinere, începea o relație cu ele și apoi le caza în casele în care locuiau alte fete ca ele să producă material pornografic pe site-urile de adulți, împărțind banii. „Nu există”, spune el, „să ai fete care lucrează pentru tine și pe care nu le-ai f***t. Este imposibil. Trebuie să le-o tragi, iar ele trebuie să te iubească. Este esențial pentru afacere, pentru că altfel femeile nu au loialitate.”, își învăța Tate discipolii, deloc sofisticați și ei.
Tate le calcula fetelor costul locuinței, al mâncării, al diverselor intervenții estetice și dacă fetele voiau să renunțe, acesta și cele două complice le forțau să rămână pentru a plăti datoriile.
Declarațiile fetelor care NU se consideră victime îi îngroapă pe frați
Toate fetele care au lucrat pentru Tate, inclusiv Beatrice (foto) au declarat ca martore că împărțeau banii după ce li se opreau contravalaoarea datoriilor, lucru cu care ele erau de acord. Însă fetele nu erau angajate și forma lor de colaborare chiar și de bună voie, reprezintă trafic de persoane pentru cei care nu prestează dar încasează bani
Organizația Națiunilor Unite definește cele mai comune 3 tipuri de trafic de persoane: traficul sexual, munca forțată și munca în contul unor datorii pe bani mai puțini decât în mod curent.
Percepțiile oamenilor despre traficul de persoane implică adesea, în mod eronat, doar ideea că femeile sunt forțate să se prostitueze. Acesta este doar un aspect al traficului de persoane. Victimele pot presta oricare tipi de muncă, forțat sau în contul unei datorii, printre altele:
• servitute domestică
• munca agricolă
• de fabricație
• servicii de menaj
• servicii hoteliere
• constructie
• sănătatea și îngrijirea bătrânilor
• saloane de coafura si unghii
• prostituţie
• dans club de striptease”, explică Organizația Națiunilor Unite.
Prima plângere depusă la Poliția Voluntari de una din victimele lui Tate a fost chiar pentru acest fel de trafic de persoane spunând că nu a fost lăsată să plece pentru că abia îi plătiseră silicoanele și trebuia să le achite prin prestarea pe Onlyfans, dar polițiștii au îngropat dosarul penal.
De altfel, în definiția traficului de persoane din Codul Penal românesc, leguitorul a scris: „Consimţământul persoanei victimă a traficului nu constituie cauză justificativă.”
Așadar situația fraților Tate este una foarte grea: fetele care fac videochat pentru el nu pot refuza să depună mărturie pentru că în Codul penal românesc aceasta însamnă „mărturie mincinoasă” și pot lua 5 ani de închisoare, iar orice ar declara despre activitatea lor îi îngroapă pe frați și pe complicele lor.
Acesta este motivul pentru care, automat orice fată a lucrat pentru Tate este calificată drept victimă, chiar dacă ea nu se consideră astfel.