Home Actualitate Oprescu – specialist în contracte păguboase pentru Spitalul Universitar

Oprescu – specialist în contracte păguboase pentru Spitalul Universitar

DISTRIBUIŢI

Sorin Oprescu nu este nici pe departe managerul de succes în care pozează. Iar acest lucru nu este spus doar de politicieni, ci chiar de către specialiștii care au făcut un control amănunțit al activității sale de director la Spitalul Universitar. Astfel, echipa de inspectori a Ministerului Sănătății a punctat, în urma unui control, ilegalitățile care au marcat mandatul lui Oprescu în fruntea Spitalului Universitar.
Inspectorii subliniază că, prin încheierea unor contracte de asociere în participațiune cu anumite societăți, cu stabilirea de cotă parte pentru spital în cuantum foarte mic, s-a creat un prejudiciu însemnat unității spitalicești. Mai exact, banii s-au dus în conturile clientelei lui Sorin Oprescu, iar în bugetul spitalului nu a intrat mai nimic.

Deși încearcă să pozeze într-un manager de succes, Sorin Oprescu are în cârcă o sumedenie de nereguli descoperite de inspectorii Ministerului Sănătății, care au analizat activitatea sa la conducerea Spitalului Universitar.
Încă de la începutul expunerii de motive ce au stat la baza verificărilor efectuate în perioada 09.01.2006 – 12.01.2006, la Spitalul Universitar București, inspectorii Ministerului Sănătății punctează ilegalitățile care au marcat mandatul de director al doctorului Sorin Oprescu.
În acest context, inspectorii arată că prin încheierea unor contracte de asociere în participațiune cu anumite societăți, cu stabilirea de cotă parte pentru spital în cuantum foarte mic, s-a creat un prejudiciu însemnat unității spitalicești. Mai exact, banii s-au dus în conturile clientelei lui Sorin Oprescu, iar în bugetul spitalului nu a intrat mai nimic.

Contract, cu dedicație

Angajații Ministerului Sănătății însărcinați cu activitatea de control la Spitalul Universitar București au dat exemplu un contract de asociere în participațiune, încheiat cu societatea Mercury Group SRL, care avea obligația să amenajeze în incinta spitalului trei rezerve cu grad sporit de confort – rezerve VIP. Cota parte stabilită prin contractul menționat era de 85% pentru societate și 15% pentru spital. Deși societatea se obliga să plătească și utilitățile celor trei rezerve, spitalul a continuat să suporte cheltuielile, fără a-și recupera partea cuvenită prin contract. Mai mult decât atât, din același raport rezultă că societatea Mercury Group SRL percepea un tarif de 100 de euro pentru o zi de internare, plus TVA. Astfel, înmulțind numărul de zile (n.r. – aproape 9 luni) cu tariful pe zi, reiese suma de 489.604.230 de lei vechi, din care spitalului i-ar fi revenit 15% din profit, adică 73.440.635 de lei. Cu toate acestea, conducerea spitalului n-a răspuns nenumăratelor încercări ale reprezentanților firmei de a pune la dispoziție contul IBAN, unde trebuia depusă cota parte a spitalului. "Considerăm că ne aflăm în fața unui dezinteres total, manifestat de către conducerea spitalului în recuperarea sumelor ce reveneau unității sanitare cu titlul de cotă parte", au precizat inspectorii Ministerului Sănătății, în raportul întocmit în urma verificărilor de la Spitalul Universitar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.