Home Actualitate Parchetul a blocat si conturile din Elvetia ale lui Tender si Iancu

Parchetul a blocat si conturile din Elvetia ale lui Tender si Iancu

DISTRIBUIŢI

Procurorii care se ocupa de dosarul RAFO – Carom au identificat si blocat mai multe conturi pe numele lui Ovidiu Tender si Marian Iancu, aflate in banci elvetiene. Nici directorul executiv al clubului de fotbal Politehnica Timisoara (unde patron este Marian Iancu), Emil Rosianu, nu-si va mai putea accesa conturile din Elvetia. Potrivit anchetatorilor, sumele existente in conturile respective se ridica in jurul a doua milioane de euro.


La jumatatea lunii aprilie a.c., procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au instituit sechestru asupra a peste 194 de miliarde de lei vechi aflati intr-un cont bancar al societatii VGB Oil SRL, administrata de Marian Iancu.

Acum a venit randul lui Tender sa ramana fara o parte din bani, in conditiile in care controversatul om de afaceri este internat din 26 aprilie a.c. in Spitalul Clinic de Urgenta -Sf. Ioan- din Capitala. In data de 3 mai a.c., judecatorii au decis ca Marian Iancu sa fie cercetat in stare de libertate. -Colegul- sau, Ovidiu Tender, a ramas in arest, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de acesta impotriva celei de-a doua prelungiri a mandatului de arestare.

Marian Iancu si Ovidiu Tender sunt acuzati, in dosarul RAFO – Carom, de savarsirea a mai multor infractiuni de natura economica, prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi. Conform actelor existente la dosar, Tender si Iancu ar fi constituit un grup de criminalitate organizata, cu scopul de a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si initiere si constituire de grup organizat.

Volum de munca diferit

Intr-un interviu acordat, sambata, agentiei Mediafax, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a spus ca fara indoiala, dosarele de macro-criminaliate (n.r. – numita si -criminalitatea gulerelor albe-) sunt mult mai greu de documentat decat celelalte forme de criminalitate. Botos a mai sustinut ca aceasta este cauza pentru care procurorii s-au ales uneori cu o imagine oarecum sifonata. Pe de alta parte, procurorul general a afirmat ca este necesara o delimitare prin lege a competentei in ceea ce priveste investigarea infractiunilor de macrocriminalitate economico-financiara, in conditiile in care exista structuri similare si la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT) si Terorism si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Botos: -Cred ca raportul va fi pozitiv-

Legat de data de 16 mai, cand Comisia Europeana va prezenta Raportul de tara privind Romania in Parlamentul European, Botos a declarat ca activitatea procurorilor pe linia combaterii criminalitatii organizate va fi apreciata pozitiv.

In acelasi interviu, Ilie Botos a mai declarat ca e constient ca odata cu debutul Campionatului Mondial de Fotbal din aceasta vara, retele de trafic de carne vie vor profita pentru a se deplasa catre spatiul Schengen, insa pentru moment nu poate afirma ca are cunostinta de existenta unor informatii in acest sens. Fiind intrebat daca lasarea lui Marian Iancu in libertate ar putea reprezenta o bila neagra a Romaniei in fata oficialilor europeni, procurorul general e de parere ca mentinerea unei masuri preventive depinde numai de judecator, nu si de procuror.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.