
Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, condusă de Gabriel Oprea, anunță că susţine adoptarea de către Parlament a proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, proiectul de modificare fiind iniţiat de către deputatul Ion Mocioalcă.
Proiectul de modificare a primit aviz pozitiv din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, cameră decizională, şi urmează să fie supusă dezbaterii plenului.
Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” anunță că omul său, Ion Mocioalcă, deputat PSD, susține solicitările pensionarilor militari în Parlament. Mocioalcă e preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”. Mocioalcă nu a fost militar sau polițist, ci a fost manager la niște companii până în anul 2000 când a devenit parlamentar.
Propunerea legislativă se referă, în principal, la aspectele privind actualizarea ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sai solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special.
IZMENARUL GABRIEL OPREA A FACUT DEZASTRU IN SISTEMUL DE APARARE SI SIGURANTA NATIONALA SI JUSTITIE IMPREUNA CU fostul subofiter ILE BOTOS ajuns GENERAL SI PROCUROR MILITAR CU PENSIE DE 35.000 LEI /LUNA. Generalul Botos tatal lui Ilie fost sef al IZMENARILOR DIN ARMATA IN 1989 a operat cu echipamente si uniforme de tot felul pentru echiparea asa zisilor teroristi(criminali) IZMENARU Oprea , VESLARU Eugen Bejenariu si aghilotantul Ilie Botos au fost mana lui dreapta. NU ARE CE CAUTA IN ACEASTA FUNCTIE A UNEI ASOCIATII IZMENARU OPREA LOCUL LUI ESTE PE VECIE IN PENITENCIAR SAU PE VIATA, a participat ca terorist la revolutie si mineriade ucigand civili, a furat rezervele statului, a furat terenuri si cladiri ca prefect si ministru, a comis fraude tarii impreuna cu PANDELE de la Ilfov, etc
Majorarea pensiilor DE SERVICIU si NU speciale pentru militari și polițiști odată cu fiecare creștere a salariiilor sau a soldelor SE POATE REALIZA CORESPUNZATOR NUMAI DUPA NORMALIZAREA CRITERIILOR FOLOSITE LA BAZA DE CALCUL A PENSIILOR INCLUSIV A CELOR MILITARE DE SERVICIU. Pensiile unor scarbe ordinare, TRADATORI DE NEAM precum IZMENARU, ILIE BOTOS, Eugen Bejenariu , etc sunt oferite cu dedicatie de catre EI INSISI si MAFIA CARE AMENINTA VIITORUL TARII.
Ilie Botos este nepotul de frate al fostului general Ionita Botos. Fiul fostului general este medic la Oradea și nu are legătură cu armata. Generalul Ioniță Botos a fost un om deosebit! Despre celelalte aprecieri la adresa altor persoane nu comentez.
Vreți în Alianța Atlanticului de Nord ?Toate obligatiile de natură salarială și de pensii asumate prin acordul de aderare trebuie respectate!
PENSIONAREA CADRELOR MILITARE
Turcia
– Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
– Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
– Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului
Italia
– Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
– Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
– Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.
Ungaria
– Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
– Ofiţeri superiori: vârsta: 50; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
– Generali: vârsta: 55; pensia: 60% din ultimul salariu brut.
Belgia
– Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
– Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
– Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.
Franţa
– Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
– Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
– Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
Germania
– Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
– Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
– Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
Marea Britanie
– Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
– Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
– Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
– Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
Olanda
– Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.
Polonia
– Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
– Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
– Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
S.U.A.
– legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
– pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
Pensia militara medie in unele state membre NATO:
Pensionarii militari români au o pensie medie de 600 de euro, cea mai mică dintre pensiile de serviciu din România. În comparație cu pensiile militare ale militarilor altor țări membre, este de remarcat faptul că în Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia militară medie este dublă – 1200 de euro. Pentru toate celelalte ţări membre NATO, pensia medie este 3.200 de euro, iar în SUA de 5.632 USD/lună
Aceasta este recunoștința socială pe care statul român o acordă apărătorilor ei. Un stat slăbit, o țară distrusă de cei care fac politică de 30 de ani. Militarii nu au făcut politică , ei sunt doar sclavi în uniformă, datori să moară pentru binele celorlalți, iar din păcate, unii, îi și umilesc prin campanii mediatice comandate!
Actuala legislație trebuie modificată urgent, pentru toți cavalerii dreptății și echității. La declararea stării de asediu/mobilizare/război îndeplinirea serviciului militar este obligatorie doar pentru:
-militarii activi.
-pensionarii militari bărbati și femei, fiind rezerviști operaționali.
-barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani și rezerviștii voluntari.
Așadar, în prezent, există PRIVILEGII SPECIALE pentru bărbații civili peste 35 de ani, pentru femeile civile de toate vârstele, de a nu avea obligatii militare pentru apărarea propriei țări!
Prin urmare, trebuie modificat Art.3 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, să aibă următorul conținut:,, La declararea stării de asediu/mobilizare/război, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar.”
Acceptați să vă dați viața sub jurământ, cereți să aveți obligații și restricții speciale pentru a avea și drepturi! Sclavia și munca forțată au fost abolite în societatea democratică!
Stimabile/ă, ca o lege sa fie JUSTA pentru toti cetatenii acesti tari, toti cetatenii acestei tari, indiferent de culoare, rasa, breaslă profesionala, religie etc. TREBUIE EGALIZATI in primul rand in privinta drepturilor si obligatiilor fundamentale, constitutionale si legislative. Si aici trebuie parcursi cativa pasi obligatorii. Dupa cum urmeaza:
1]. Toti cetatenii sa fie remunerati ori la ZILE CALENFDARISTICE, ori la ZILE LUCRATOARE. Nu cum este astazi, cand fraierii de militari au regim de sclavi, fiind remunerati la ZILE CALENDARISTICE, iar cetatenii civili fiind remunerati la ZILE LUCRATOARE. ATENTIE! Acest aspect influenteaza CONTRIBUTIVITATEA! Cum? Foarte simplu: civilii contribuie cu ora – lucreaza peste 8 ore, sambata sau duminica = salariu mai mare, contributie mai mare. Militarii lucreaza cam tot timpul peste 8 ore, sambata, duminica, noaptea etc. = acelasi salariu, aceeasi contributie!
Dar s-a intalnit hotul cu prostul de militar? Asa ca stimabile, daca vrei sistem unic de pensii, rezolva prima problema.
2]. Toti cetatenii sa aiba aceleasi interdictii si limitari de drepturi și libertăți cetățenești sau nici militarii sa nu mai aiba nicio interdictie si limitare de drepturi și libertăți cetățenești.
La punctul asta vă dau un exemplu! Si are lagatura cu contributia! Doamna croitoreasca are dreptul sa CONTRIBUIE din cate parti doreste? De exemplu – sa fie angajata – un venit si o contributie, sa aiba si magazin de haine – al doilea venit si a 2-a contributie, si seara sa danseze la cabaret – al 3-lea venit si a 3-a contributie. Are dreptul!
Dar, stimabile! De ce militarul in afara de serviciu de baza, NU are dreptul fundamental de a avea si magazin de haine, iar seara sa danseze la cabaret? Ca vrei TU asa – sa il IMPIEDICI sa contribuie, dar tii morțis sa aiba pensie contributiva?
Asa ca stimabile/ă, daca vrei sistem unic de pensii, rezolva si a 2-a problema.
3]. In ceea ce priveste interzicerea și limitarea drepturilor și libertăților cetățenești prevăzute în Constituția României, vezi ca militarii au multe(Secţiunea a 3-a ,,Interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți” din Legea nr. 80/ 1995 privind statutul cadrelor militare, respectiv art.28 lit. a) b) c); art.29 lit.a) b) c) d) e) g) h); art.30 lit. a) b)! De exemplu sa NU faca parte din partide sau sa candideze la functii publice. Dar crezi ca unui militar îi strica sa ajunga ales local, parlamentar sau presedinte, obtinand astfel venituri mai mari, o contributie mai mare si o pensie mai mare?
Asa ca stimabile, daca vrei sistem unic de pensii, rezolva si a 3-a problema. Adica ori se interzice oricarui cetatean sa mai faca parte din partide si sa candideze la functii publice, ori au si militarii acelasi drept.
4]. Obligatii militare. Aici este durere! Ion civilul are pensie, Gheorghe militarul are pensie. Incepe razboiul si ca fapt divers, este extrem de aproape. Statul îl ia cu japca doar pe pensionarul militar Gheorghe si il trimite pe front, iar pe pensionarul civil Ion il doare in bască !
Asa ca stimabile/ă, daca vrei sistem unic de pensii, rezolva si a 4-a problema. Cum se rezolva? Foarte simplu! Ori niciun cadru militar NU mai are obligatii mlitare dupa pensionare, ori toti pensionarii, inclusiv femeile, au obligatii la razboi DUPA pensionare.
DUPA CE REZOLVI PROBLEME MENTIONATE, PUTEM TRECE IN SFARSIT SI LA UN SISTEM UNIC DE PENSII!
BAI ZIARISTII LUI PESTE PRAJIT. TERMINATI CU PENSIILE SPECIALE LA MILITARI SI POLITISTI! CINE NAIBA VA PLATESTE SA CREATI HAOS??? CHIAR NU VA E RUSINE???
Vezi numai bani, așa-i? Rescrii tu acum DEX-ul? – „SPECIÁL, -Ă, speciali, -e, adj. Care se deosebește de alte lucruri asemănătoare prin particularități care îi sînt proprii; care este făcut, destinat, rezervat pentru un anumit scop; ” 🙂
Toti sănteți niște mincinoși .Se vede cu ochiul lber. Pe falșii revoluționari care au două pensii plus a lui cînd a ieșit anul ăsta nu zice nimeni nimic.Bine că are pensii cît un General dar adevărat General,iar el a lucrat la bobinaj la I .T.B. Î-mi rîde în față .Verificați dacă e bine așa V-ă dau și numele dacă credeți că faceți ceva.
Mesajul ăsta-i la mișto sau e scris de Dăncilă? :))))))))))))
Oprea este coautorul manevrelor care s-au facut in 2010 cu pensiile militare. In urma acestor „operatii” Boc a asigurat pentru fostii securisti pensii pe masura meritelor pe care le-au avut in anii comunismului in terorizarea si infometarea poporului roman. Amandoi, si Boc si Oprea ar trebuii sa fie judecati pentru complot. In urma acestor manevre miliatarii disponibilizati au fost jefuiti, ei fiind singurii pensionari din Romania a caror drepturi au fost reduse atunci. Oprea, generalul
cu multa „onoare militara” a afirmat atunci, (desigur stia ce se va intampla) ” NICI O PENSIE MILITARA NU VA SCADEA” apoi a transformat sustinerea in „NICI O PENSIE MILITARA SUB 3000 NU VA SCADEA” In final, ca urmare a manevrelor securiste la care au fost partasi cei doi, 26000 de pensii militare au scazut, unele cu jumatate.
Dar, acest general care, dupa cum se sustine mai sus a fost responsabil cu izmenele prin armata si a ajuns la un moment dat sa hotarasca destinele Tarii, putea sa opreasca usor totul.
Insa, „INTERESUL NATIONAL” principalul tel si obiectiv urmarit de responsabilul de la izmene a primat desigur.
Asa ca este usor sa ne dam seama ce fel de personaj este si ce-i poate pielea.
Acum ne cerseste voturi cu fel de fel de inventii si scorneli.