Parfumuri false, descoperite in Vama Brasov
Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov au depistat 1.700 de flacoane cu parfumuri ce aveau inscriptionate marci celebre, precum Christian Dior, Channel, Hugo Boss, Calvin Klaine, Nina Ricci, Gabriela Sabatini. Parfumurile prezentau particule in suspensie, ambalajele aveau diverse imperfectiuni, flacoanele erau inscriptionate cu vopsea care se stergea cu usurinta, lipsea denumirea importatorului si adresa, tara de origine, lotul de fabricatie si compozitia. Actele de insotire a marfii erau reprezentate doar de o factura, iar importatorul, SC Orizont International SRL, cu sediul in Brasov, nu a putut prezenta dosarul pentru comercializarea acestor produse. Sticlele de parfum fusesera cumparate la pretul de 1,38 euro.
BMW -dotat- cu tigari marca Ronson
Politistii de frontiera din cadrul Directiei Oradea, impreuna cu lucratorii vamali, au depistat pe sensul de intrare in tara, intr-un autoturism marca BMW, condus de cetateanul roman Gabriel B., tigari ascunse si nedeclarate, pentru care cel in cauza nu poseda documente justificative de provenienta si pe care intentiona sa le introduca ilegal in tara. Cel in cauza se prezentase in vederea efectuarii formalitatilor de intrare in tara la PCTF Bors, iar cu ocazia unui control amanuntit, in mijlocul de transport au fost descoperite ascunse, in aripi, capitonajul usilor si intr-un locas special amenajat in portbagaj, 60 de cartuse tigari marca Ronson ce urma sa ia calea -pietei negre- din Romania. Tigarile au fost confiscate, iar dupa sanctionarea contraventionala, conform legislatiei in vigoare, lui Gabriel B. i s-a permis intrarea in tara.
Lotul -Petromin – Minerva- s-a plans Curtii de la Strasbourg
Incurajati de recenta sentinta data de CEDO in dosarul -Pantea-, inculpatii din dosarul -Petromin – Minerva- au depus o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului impotriva statului roman. Ei acuza justitia din Romania ca a dispus detentia ilegala in timpul procesului. Inculpatii spun ca arestarea lor a fost ilegala si abuziva si ca s-a facut fara ca ei sau avocatii lor sa fie citati. In plangere se arata ca hotararea de condamnare emisa de Curtea Suprema de Justitie fusese suspendata pana la judecarea cererii de revizuire a dosarului. Avocatul Ionel Hasotti a declarat ca arestarile operate pe 11 iunie 2002, in baza unor mandate emise de judecatorii de la Tribunalul Constanta, sunt ilegale deoarece, in urma cu un an, magistratii au decis ca inculpatii sa fie judecati in stare de libertate pana se va termina judecarea cererii de revizuire.