Home Actualitate Perchezițiile de ieri de la Institutul Inimii din Tg.Mureș făcute DOAR în...

Perchezițiile de ieri de la Institutul Inimii din Tg.Mureș făcute DOAR în baza unui denunț de acum trei ani

DISTRIBUIŢI

Ieri, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au anunțat că realizează cinci percheziții domiciliare și la Institutul Inimii din Tg. Mureș pentru că medicul specialist în chirurgie cardiovasculară, Matei Marius Liviu ar fi condiționat realizarea actului medical, respectiv operații asupra unor pacienți, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani.

În urma perchezițiilor din cele două case ale medicului a fost ridicată suma de 12.000 de EURO, din cabinet 200 de dolari iar de la spital au fost luate multe documente. Gheorghe Costea, procurorul de caz, a declarat pentru evz.ro că „perchezițiile se fac în urma unui denunț de acum trei ani, al unui pacient. Nu a fost organizat un flagrant, la baza acțiunii este doar denunțul”. De fapt denunțul nici măcar nu a fost făcut direct de pacient, ci de o fundație căreia i s-ar fi plâns părinții unui copil operat pe cord de doctor, pentru că acesta le-ar fi cerut 1.000 de lei altfel, urmând să amâne intervenția. Denunțul fundației ar fi ajuns acum trei ani la un procuror care recent a ieșit la pensie și nu a efectuat acte de urmărire în cauză timp de trei ani. Surprinzător este cum se poate totuși obține mandat de percheziție pe un denunț vechi de trei ani. Cum mai poate acum acest medic supus unei asemenea presiuni să efectueze operații pe cord? Câte vieți de copii se pierd? Dar colegii medicului sunt relaxați? Institutul inimii din Tg.Mureș a rămas singurul centru din România care mai realizează activitate de transplant. Câte vieți se pierd?
Ce fel de țară este asta dacă politicienilor nu le pasă de sistemul de sănătate iar insuficienții medici specialiști care au mai rămas în țară sunt ridicați doar pe baza unor denunțuri, fără flagrante și fără filmări. De ce nu s-au dus părinții la poliție înainte de a da banii, pentru a fi prins medicul în flagrant? De ce s-au plâns la o fundație, ca să le achite fundația șpaga? Dacă au mințit? Dacă fundația a sesizat procurorii și nu părinții de ce mai beneficiază denunțătorii de clauza de nepedepsire? Este posibil ca părinții să fi declarat exact din acest motiv că au fost constrânși, pentru a scăpa de răspunderea penală? Ce satisfacție le mai poate da magistraților o avansare în carieră pe baza unui astfel de dosar răsunător dacă atunci când se vor îmbolnăvi ei sau familiile lor, nu va mai fi rămas niciun medic care să-i trateze? 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.