Home Actualitate Plătit cu peste 7000 Euro lunar, Grindeanu catadicsește după trei ani să...

Plătit cu peste 7000 Euro lunar, Grindeanu catadicsește după trei ani să modifice Decizia ANCOM privind 112

DISTRIBUIŢI

Salariul lunar al președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, depășește 35.000 de lei. Dar cu toate că e plătit regește, individul nu a mișcat un deget de când a fost pus de Dragnea în importanta funcție guvernamentală pentru actualizarea la standarde europene a procedurilor pentru 112, ultima modificare fiind dată de fostul șef în 18 noiembrie 2016. Grindeanu este fostul prim-ministru al României care a emis ordonanța de urgență 13 prin care grația și amnistia infractorii.
Drept răsplată, după ce aproape s-a legat cu lanțuri de scaunul de premier, Grindeanu a fost uns la șefia ANCOM unde și-a angajat consilieră pe o fostă miss Buzău(foto stânga) cu care a plecat în Insulele Azore, pe bani publici, chipurile la o Plenară de comunicații poștale după cum a dezvăluit Libertatea aici.

Ca și în cazul accidentului aviatic din Apuseni, localizarea fetei violate, ucise și tranșate la Caracal nu a fost posibilă decât după mai multe încercări eșuate.

După un an de la tragicele evenimente cu apelul Alexandrei la 112 Grindeanu pune

În contextul procesului de modernizare a infrastructurii Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU), ANCOM supune consultării publice condiţiile tehnice de interconectare pe baza tehnologiei IP între SNUAU şi Telekom România, operatorul care asigură preluarea apelurilor către 112, potrivit reglementărilor în vigoare. Noul tip de interconectare IP va funcţiona în paralel cu soluţia actuală de interconectare, fiind asigurată preluarea tuturor apelurilor, indiferent de condiţiile tehnice utilizate.

Tehnologia de interconectare a SNUAU

În urma demersurilor iniţiate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru modernizarea SNUAU, sistemul informatic centralizat de preluare şi dispecerizare a apelurilor către 112 va utiliza o infrastructură bazată pe un nou tip de interconectare, respectiv interconectarea bazată pe tehnologia IP.

Astfel, ANCOM propune redefinirea condiţiilor de interconectare între SNUAU şi Telekom România, prin utilizarea tehnologiei IP, în vederea preluării apelurilor de urgenţă şi a informaţiilor de localizare corespunzătoare acestora. De exemplu, interconectarea IP trebuie să fie realizată prin legături de date private şi securizate, asigurându-se redundanţa atât la nivel fizic, cât şi la nivel logic.

Punctele de preluare şi dispecerizare a apelurilor de urgenţă

Proiectul de modernizare a SNUAU prevede, totodată, modernizarea punctelor de preluare şi dispecerizare a apelurilor de urgenţă, cu introducerea unor Centre Naţionale 112 care asigură preluarea şi procesarea apelurilor de urgenţă.

În consecinţă, proiectul de decizie al ANCOM prevede amplasarea punctelor de interconectare bazate pe tehnologia IP în cadrul Centrelor Naţionale 112 din Bucureşti, Braşov şi Sibiu. Astfel, în situaţia în care cel puţin un Centru Naţional 112 nu este funcţional, va fi asigurată rerutarea automată a traficului către centrele disponibile. De asemenea, fiecare interfaţă a echipamentelor de interconectare IP va asigura o capacitate de 1 Gbit/s, iar fiecare punct de interconectare va asigura transportul traficului la nivel naţional pentru minim 1500 sesiuni (apeluri) simultane şi procesarea a minim 200 de sesiuni (apeluri) pe secundă.

Legislaţie
Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, ANCOM analizează şi stabileşte condiţiile tehnice şi economice referitoare la realizarea comunicaţiilor către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Procesul de consultare publică
Proiectul de Decizie ANCOM pentru modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii nr. 1.023/2008 privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă poate fi consultat aici. Persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 10.07.2020, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucureşti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise si prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa [email protected].

ANCOM este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.ro, www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu semnal mobil a localitatilor, drumurilor nationale si judetene din Romania, accesati www.aisemnal.ro.

3 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.