Opinia fiecăruia contează, iar din acest motiv, Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie, în calitate de partener, îi invită pe bucureşteni să participe la studiul privind percepţia asupra corupţiei la nivelul administraţiei publice locale.
În cadrul studiului, participanţii trebuie să răspundă cu sinceritate, pe baza experienţei, opiniilor şi percepţiilor proprii, întrebărilor din chestionarul care poate fi accesat la următorul link:
https://forms.gle/na6ZZSvi3mwrkEaE8
Sondajul de opinie se desfăşoară în perioada 26.09.2022-25.11.2022 şi reprezintă un mijloc important de a evalua impactul luptei anticorupţie asupra principalilor săi beneficiari: cetăţenii şi angajaţii primăriei.
Prin implicarea lor, bucureştenii vor contribui la realizarea unei analize consistente cu privire la fenomenul corupţiei în administraţie, iar concluziile sondajului au ca scop creşterea eficienţei acţiunilor de prevenire a faptelor de această natură.
Datele prelucrate sunt anonime şi confidenţiale şi vor fi folosite strict în scop de cercetare.
Sondajul de opinie este realizat în cadrul Proiectului „Consolidarea sistemului de management anticorupţie” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Coruptia (imoralitatea, necinstea) dezvoltata in ultimii 33 de ani afecteaza cvasi – totalitatea domeniilor sociale si in ultima instanta pe cetatean, de la ale carui drepturi si interese fundamentale porneste insusi conceptul de securitate nationala.
Lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate trebuie sa constituie problema centrala a institutiilor fundamentale ale statului, care au competenta in domeniu deoarece dupa 33 ani de la evenimentele istorice, din decembrie 1989, cind a fost marcat momentul trecerii de la COMUNISMUL – STALINIST la LIBERTATE – DISCRETIONARA, societatea romaneasca a ajuns la stadiul de IMORALITATE NATIONALA.
Sub forma unei ecuatii coruptia se poate exprima astfel;
CORUPTIE = MONOPOL + PUTERE DE DECIZIE – OBLIGATIA DE A DA SOCOTEALA cuiva.
Romania de astazi ofera tabloul unei societati haotice, dezorganizate si fara perspective. Institutiile si autoritatile (de invatamint, sanatate, judiciare si administratie publica locala si centrala, etc), sunt ajunse in stadiul DISOLUTIEI TOTALE, datorita atat micii cat si marii coruptii dar si INCOMPETENTEI. CAUZA PRINCIPALA a marii coruptii in Romania este de ORDIN MORAL, ea nu este determinata de nivelul de trai scazut sau de saracie, aceasta se datoreaza LACOMIEI NELIMITATE a celor ce si-au asumat obligatia sa administreze satutul.
CORUPTIA IN ROMANIA are forme de organizare supersofisticate, este planificata, in majoritatea cazurilor este generata de crima organizata si escaladata prin mistificarea adevarului in instantele judiciare sau uneori si in presa.
Evaluarea dimensiunii coruptiei este extrem de dificila, deoarece coruptia este un iceberg caruia nu-i vedem decit suprafata sau virful fara a sti cu siguranta cita gheata ascunde in adincime. Cresterea gradului de coruptie peste o limita maxima admisibila, de suportabilitate sociala, poate ameninta insasi existenta unei civilizatii.
Cum să fie anonim când IP-ul (fie el alocat variabil-apropo, asta ar fi putut fi una dintre întrebări, cât se pierde de consumator prin faptul că i se alocă IP variabil) identifică foarte bine? Am abandonat din prima pagină în care e cerut genul
Structura organizatorica a celor patru entitati judiciare D.G.I.P.I., D.G.A. din M.A.I. si D.N.A. D.I.I.C.O.T. din cadrul Ministeruilui Public este de tip administrativ si nu operativ asa cum o cere realitatea obiectiva(a se verifica cum sunt organizate si functioneaza asemenea structuri in tari din U.E.) avand subunitati in fiecare judet unde se mentine la un nivel superior cardasia negocierilor intre faptuitori si justitiari, ceea ce determina interes din partea autoritatilor, pentru mentinerea vesnica a acestor organizatii si nu se vor aplica solutii specifice diminuarii la maxim posibil a criminalitatii.
Numarul clanurilor (formate, din infractori cu cazier, politicieni, judecatori, procurori, avocati, politisti, grefieri, avocati, experti si notari, pe principii de rudenie sau de grup bine organizat) existente in sistemul judiciar este semnificativ de mare ceea ce afecteaza toti indicatorii de eficienta si determina in acelasi timp risipirea unor insemnate fonduri bugetare ale statului roman (cei care judeca irational si prost sau carora nu le pasa de consecintele unor verdicte arbitrare date nu sunt pusi sa plateasca daunele create).
Populatia Romaniei in stadiul in care se afla dupa 32 de ani de la evenimentele din 1989 ARE NEVOIE MARE DE DREPTATE “ca necesitate sociala obiectiva” si nu de justitie ca sistem de drept ce functioneaza ca o platforma de aranjamente ale intereselor clasei politice dominante;
– La zadarnicirea activitatii sistemului judiciar contribuie nu numai modul defectuos al organizarii si functionarii institutiilor abilitate ale statului ci si societatile de badyguarzi (cu obiect de activitate formal) dotate cu tehnica de lupta si de ascultare si firmele de detectivi particulari, care sunt in legatura directa, ilicita, cu membri ai clanurilor apartinind crimei organizate sau “cartite” din justitie ori politie si servicii secrete.
Adica primaria Bucuresti si D.G.A.nu cunosc perceptia opiniei publice despre coruptia din administratie,le trebuiesc formulare completare de oameni,bine ma poate asa o fi dar nu este nevoie decat ca acesti oameni sa se uite in urma din 1990 pana astazi si or sa vada singuri cazuri dovedite de cotuptie pana la cel mai innalt grad(ma refet la fosti primari sau directori de spitale si medici sefi de sectii angajati ai spitalelor din subordinea primariei),deci sa vada cat de grave sunt faptele acestor oameni si ce pedepse ridicole au primit cei care au primit,caci uni ajutati de magistrati care nu au fost prosti ci sunt corupti si aia au scapat nevinovati.
Deci domnilor de la primaria Bucuresti si D.G.A.daca va intereseaza diminuarea coruptiei solicitati parlamentului inasprirea pedepselor impotriva faptelor de coruptie si inprescriptibilitatea faptelor de coruptie asa cum este in toate tarile civilizate unde daca prin fapta ta ai furat sau ai favorizat furtul din banul public nu te iarta legea tari nici dupa 100 de ani.
Poate uni oameni vor spune ca pedepsele pentru fapte de coruptie din Romania sunt lafel ca cele din Suedia de exemplu dar explicatia asta nu este valabila caci cu cat coruptia este mai mare intro tara comparativ cu alta cu atat si pedepsele trebuie sa fie mai mari caci nimeni nu merge la vanatore de ursi cu prastia pe care o foloseste sa vaneze grauri.
Deci mai acestia care spuneti ca faceti si voi ceva,oare nici pana astazi domniile voastre nu au stiut ca frica de puscarie si de confiscarea tuturor averilor pazeste tara si Bucurestiul(care o fi el capitala Romaniei dar tot Romaniei apartine)de corupti si de hoti ?.