Home Actualitate Politia are interzis la controale

Politia are interzis la controale

DISTRIBUIŢI

Intrarea oamenilor legii in contact cu agentii economici nu va mai putea avea loc in cadrul unor -controale ad-hoc-, atat de obisnuite pentru politistii nostri. Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor nu vor mai putea cere actele la control de acum inainte numai daca urmeaza sa incheie acte premergatoare urmaririi penale. Celebrele controale de rutina cu ajutorul carora ofiterii de la serviciile economice financiare reuseau sa isi faca intrarea pe langa anumiti patroni au devenit istorie. De altfel, marea majoritate a acestor politisti habar nu avea sa faca astfel de controale, pentru ca nu erau pregatiti in domeniu. -In momentul de fata, numai aproximativ 15% dintre lucratori au pregatire in domeniul economico financiar. Oricum, de acum inainte, controalele vor fi facute de institutile abilitate… Garda Financiara, Vama, Ministerul de Finante-, a explicat chestorul Aurel Milescu, directorul Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, fara sa precizeze daca restul de 85% dintre subalternii sai pot intelege concluziile unui raport facut de niste experti.

Ultimele reglementari luate de sefii Minsterului Administratiei si Internelor cu privire la activitatea angajatilor de la economico-financiar sunt legate de Metodologia privind Activitatea de Combatere a Fraudelor aprobata de ministrul Saniuta.

Cu sau fara studii in domeniul economico-financiar, politistii de la Directia de Investigare a Fraudelor nu vor mai avea voie sa intre prin sediile firmelor si sa ceara actele la control decat daca sunt sesizati de catre un organ de control, primesc o reclamatie sau se sesizeaza din oficiu cu privire la o fapta pe care au observat-o cercetand alt caz. Oricare ar fi fost resortul care i-a condus pe investigatori la sediul unei companii, actiunea lor trebuie neaparat sa fie premergatoare unei lucrari penale.

Mai-marele DIF a spus ca aprobarea acestei metodologii are drept scop o aliniere la legislatia din domeniu. -Eliminarea din modul nostru de interventie a acestui gen de activitati are drept urmare conformarea la legislatia in vigoare, iar pe de alta parte, redarea imaginii unei structuri a politiei asa cum este aceasta-, a explicat chestorul. El a mai adaugat faptul ca, uneori, oamenii din subordinea sa sunt priviti eronat. -In anii anteriori, in numele Politiei Economice (de Investigare a Fraudelor) au actionat si alte structuri, cu mai putine erori, mai multe greseli, dar toate -bilele negre- au fost contabilizate in dreptul structurii noastre-, a conchis Aurel Milescu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.