Conform unui Ordin al ministrului Justiției din 30.12.2021 salariile și pensiile speciale ale magistraților vor fi majorate din nou.
Ministrul Predoiu susține că astfel se evită cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale. „Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, spune Predoiu.
Ministrul a vorbit despre un fenomen incontrolabil al proceselor cîștigate de magistrați, care cer în instanță plata unor sporuri sau diverse drepturi salariale.
Predoiu a susținut că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri.
Cuantumul pensiilor magistraţilor sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată, cf Legii speciale nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dacă înainte salariul magistraţilor se calcula de la o Valoare Sectorială de Referinţă (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022, acesta se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei.
Majematica, fizica, chimie, biologie, pian si vioara mergeau la olimpiade internationale/ romana, lb straine, istorie, geografie,filozofie numai faza pe tara/pana la revolutie si putin dupa revolutie medicinisti luau 50% din bursele de excelenta apoi universitarii, politehnistii, ceilalti/acum lulu bebi cu invatatura!
Fiecare guvernare, fiecare ministru fac in fiecare an un nou proiect sau o noua lege a pensiilor. Ca sa fie asezate pe baze „echitabile”. Rezultatul? An de an specialele cresc, sparlamentarele cresc, toti „napastuitii” bugetari sau nu cresc. Populimea….. la impins vagoane cu salariul minim pe economie!
Asteptam o noua „razbolutie” ! Si pe Predoiu, eternul sters de la Justieie trimis in analele istoriei”
un ordinar…
Bai astia de la Curtea Constitutionala a Romaniei ordinul asta de ministru nu incalca constitutia Romaniei asa cum ati spus intr-un alt caz?,sau aici tocmai voi l-ati fortat pe ministrul de justitie sa mareasca salariiile colegilor vostri activi si a celor pensionati(asa cum spune Predoiu).
Nu as fi scris nimic despre nesimtiti si tupeisti astia din justitie daca justitia din Romania ar fi una care ajuta tara in lupta contra coruptiei dar cand vezi ca un hot de buzunare ia 6 ani cu executare iar alti oameni vinovati de prejudicii de zeci de miloane de euro pentru:abuz in fuctie,luare de mita,evaziune fiscala,fals si uz de fals sau alte fapte asociate cu fenomenul asta(coruptia adica)primesc pedepse cu suspendare este si normal ca romanul normal,ala care munceste pentru 2000 de lei net sau mai putin sa se simta tradat de bratul statului care ar trebui sa fie drept si sa apere tara de corupti.
& Ăștia nu mai au lege a salarizării, le dă Predoiu ce vrea, ?
In mas media din anul 2021 nu s a discutat public, nu a fost comunicat nimic oficial legat de inluderea in bugetul de stat pe anul 2022 a cresterii cu 30 % a pensiilor magistratilor si salariilor colegilor lor aflati in activitate, practic a fost o informatie cenzurata sau trecuta la categoria celor clasficate, de parca decidentii din statul roman s-au temut sa comunice adevarul populatiei.
Trist foarte trist pentru clasa politica si al sau lider actual de la Palatul Cotroceni ca nu au un minim de curaj sa -si asume personal aceasta decizie si un minim dialog pentru a explice populatiei haituite de cresterile vertigiunoase la utilitatile publice de ce magistratii sunt o categorie privilegiata – similar claselor sociale superioare in acest stat, sau poate ca este inutila comunicarea cu poporul.
Incep sa regret din ce in ce mai mult personalitati precum fostul presedinte Traian Basescu, care a avut greselile lui insa si a asumat personal si a incercat sa comunice poporului necesitatea odioasa a taierei cu 25 la suta a salariilor din zona publica.
7 din 9 de la Curtea asta au pensii speciale. Cum ii reducem? Ceva idei?
Tupeu maxim ! Ce democratie ?! Rahat !!! O democrație în care principala grijă imediată a magistrățimii e sporirea bișhtarilor proprii cu o treime ,o democrație în care aceeași magistrățime consideră că pensiile speciale sunt ceva absolut normal, firesc și legal , o democrație în care erorile judiciare sunt atât de frecvente că-i e și frică/lehamite omului simplu să-și mai caute dreptatea ,o democrație în care o bună parte din avocați ,procurori ,judecători au studiile făcute pe la facultăți private obscure sau de-a dreptul insalubre, „poleiți” ulterior cu ceva „studii complementare pe la stat”, și declarați complet apți de a ține în mâini destine umane fragile – aceasta nu e o democrație reală, e o democrație infestată ,o democrație coruptă ,o democrație fără orizont unde boala – aka tupeu ,impostura , minciuna, incapabilitate – au ajuns deja la „centrul de comandă”, zona cea mai sensibilă a unei societăți. De fapt , aceasta sporire significantă a drepturilor -salariale și nu numai – ale magistraților nu e decât încă o dovadă în plus, dacă mai era nevoie , a disoluției care se instalează încet, încet în rândul societății . Segregarea socială galopantă ,împărțirea în săraci și bogați – din ce în ce mai vizibilă – adoptată și aplicată ca politică de stat ,deși neadmisă de cei de la putere și nu numai, nu face decât să amplifice pericolul unor tulburări majore sociale la un moment dat apropiat , cu un impact devastator . Mai ales în contextul socio-politico-economic care ne înconjoară va fi de-a dreptul dezastruos . Se pare că una dintre cele mai cunoscute de o istorie întreagă zicale ale românului va fi totodată și cântecul său de lebădă : „Bogatului, dă-i / săracului ,i-ai ! „…