Considerat unicul adevărat „Senior” al politicii post-decembriste, Corneliu Coposu, cel care a readus la viață Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat (PNȚCD) chiar în decembrie 1989, este omagiat, astăzi, la 100 de ani de la naștere, informează un comunicat oferit de Aurelian Pavelescu, actualul președinte al PNȚCD. În plus acesta a mai declarat că „Seniorul” Coposu „rămâne pentru noi, membrii PNȚCD, dar și pentru cea mai mare parte a opiniei publice, chiar și pentru adversarii politici, Președintele Moral al României”, a mai spus Aurelian Pavelescu în comunicatul citat. El apreciază că seniorul Corneliu Coposu „este cel mai important om politic al secolului XX, alături de mentorul său, Iuliu Maniu”. De asemenea, Pavelescu este de părere că „istoria îl va consemna ca fiind cel mai important model politic al României al începutului de secol XXI, printre marii oameni politici fondatori ai Europei comune”. În plus, actualul președinte al PNȚCD consideră că sărbătoritul „Rămâne întruchiparea idealului de libertate și dreptate al poporului, într-o viziune care își găsește izvoarele în marile modele istorice creatoare de stat și de națiune, de la Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului și primul Președinte al PNR (recunoscut chiar de Corneliu Coposu), Simion Bărnuțiu, Avram Iancu, Ilie Măcelariu, dr. Ioan Rațiu, Ion Mihalache și Iuliu Maniu”. Cu această ocazie, președintele PNȚCD, a mai declarat că „De aceea, pentru PNȚCD, mai mult decât un reper în trecut, Corneliu Coposu este, prin excelență, reperul și izvorul crezurilor noastre în viitor. Bunăstarea unei națiuni se poate construi numai pe argumentul moral, prin cultivarea și trezirea în popor a sentimentului creștin al iubirii, dreptății și demnității umane. Dumnezeu să-l odihnească împreună cu drepții pe Corneliu Coposu, om al păcii, martir și atlet al creștinătății întregi”.
Corneliu Coposu s-a născut la data de 20 mai 1914 în comuna Bobota, județul Sălaj. Între 1937 și 1940 a activat ca secretar personal al lui Iuliu Maniu, pe care l-a însoțit în toate misiunile sale politice. În 1940 a primit funcția secretar politic al lui Iuliu Maniu. În 1945 a devenit președinte al filialei PNȚ Sălaj. Pe 14 iulie 1947 a fost arestat împreună cu întreaga conducere a PNȚ, în ceea ce s-a numit Înscenarea de la Tămădău. Până în 1956 a fost ținut în arest preventiv, fără să fie judecat. În 1956 i s-a înscenat un proces pentru „înaltă trădare a clasei muncitoare” și pentru „crimă contra reformelor sociale”. A fost condamnat la muncă silnică pe viață. Până în 1962 a fost închis într-un regim sever de izolare la penitenciarul Râmnicu Sărat. A fost pus în libertate în aprilie 1964, după 17 ani de detenție. Ulterior a fost angajat ca muncitor necalificat la Întreprinderea de Construcții-Montaj București, atelierul de tâmplărie mecanică.
În ianuarie 1990 Corneliu Coposu a reînființat Partidul Național Țărănesc sub titulatura Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, al cărui președinte a fost până la moarte. Este unul din inițiatorii Convenției Democrate Române, alianță de partide creată în 1992 cu scopul de a contracara guvernarea de stânga a lui Ion Iliescu. În mai 1995 a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție acordată de Republica Franceză cetățenilor străini. Pe 6 octombrie 1995 a avut loc la sediul Ambasadei Franței la București ceremonia înmânării înaltei distincții.
Moartea sa în noiembrie 1995 a generat un imens val de simpatie populară pentru forțele politice anticomuniste din România. Deși nu a beneficiat de funeralii naționale, la înmormântarea sa au participat sute de mii de oameni, veniți din întreaga țară. Acest curent de simpatie a contribuit la victoria Convenției Democrate la alegerile generale din 1996. Este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic. Numeroase locuri publice îi poartă numele. În Piața Palatului din București a fost dezvelit un monument în amintirea lui Corneliu Coposu, monument așezat față în față cu cel al lui Iuliu Maniu, ale cărui idealuri le-a dus mai departe.