Curtea Suprema de Justitie l-a gasit nevinovat pe cetateanul rus care a fost acuzat ca ar fi atentat la viata Constantei Carstea, fost procuror general al Parchetului Curtii de Apel Timisoara.
Serghei Alexandrovici Suhoveev a explicat magistratilor ca, atunci cand a fost prins de lucratori ai SPP in scara blocului in care locuieste Constanta Carstea, avand asupra lui o foarfeca, nu a avut intentia de a ucide, ci aceea de a sparge un apartament in acel imobil, despre care nu stia ca este atat de bine pazit. De altfel, Serghei Suhoveev este acuzat intr-un alt dosar ca, in 1998, a spart sase apartamente din municipiul Timisoara, folosind chei si alte instrumente confectionate in acest sens. Bunurile si banii sustrase din aceste locuinte au fost estimate la zece milioane de lei.
Scandalul -atentatului- a izbucnit la 23 noiembrie 1998, cand un individ care s-a legitimat ca fiind Serghei Grigorovici Chetraru a fost prins in blocul in care locuia Carstea. Pentru ca parea suspect, ofiterii SPP care asigurau paza procurorului l-au perchezitionat si au gasit asupra sa o foarfeca.
Ancheta declansata de Politie nu a reusit sa demonstreze ca ar fi vorba de un atentat si, la scurt timp, Serghei Chetraru a fost eliberat. Dupa cateva luni, deoarece s-a dovedit ca actele individului erau false si ca numele sau real era Serghei Alexandrovici Suhoveev, cetatean rus, procurorii au emis un mandat de arestare. Pe 3 octombrie 1999, Suhoveev a fost prins in Gara de Nord din Timisoara, fiind arestat impreuna cu concubina sa, Natalia Ilies, si cu o prietena a acestora, Aurelia Spac. Suhoveev a fost acuzat si ca ar avea legaturi cu serviciile de spionaj, barbatul insa, care a activat ca mercenar in armata rusa, in 1995, in Transnistria, a negat ca ar fi colaborator al vreunui serviciu de securitate.
Curtea Suprema de Justitie a hotarat, la 19 noiembrie 1999, eliberarea rusului si a celor doua femei, stabilind ca acestia pot fi judecati in stare de libertate. Ieri, instanta suprema a respins recursul formulat de Constanta Carstea.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane