Plecat pe ușa din dos a PD-L, după ce a trădat partidul refuzând să voteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, actualul deputat independent, dar afacerist, Dorin Liviu Nistoran, a fost numit, miercuri, de către premierul Călin Popescu Tăriceanu în funcția de președinte al ANRCTI. Numirea lui Nistoran ridică mari semne de întrebare, nu numai asupra moralității lui Nistoran, dar mai ales asupra faptului că fostul pedist este implicat într-o serie de companii (Telelevoice Grup SRL, Net Com SRL și Digital Pro SRL) care își desfășoară activitatea în domeniul telecomunicațiilor.
Exclus din PD-L în octombrie 2007, după ce a refuzat să voteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, fostul deputat democrat Dorin Liviu Nistoran a fost numit, miercuri, de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației (ANRCTI). Numirea este una surprinzătoare, ținând cont de faptul că Nistoran a fost și este încă implicat într-o serie de companii (Telelevoice Grup SRL, Net Com SRL și Digital Pro SRL), care își desfășoară activitatea în domeniul telecomunicațiilor.
Noul șef al Autorității Naționale pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației, Dorin Liviu Nistoran, deține, potrivit declarației de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților, un teren în București și două în Corbeanca, trei apartamente și o casă de locuit în București, o casă de locuit în Corbeanca și o casă de vacanță în Constanța. De asemenea, el declară că are o colecție de numismatică, tablouri și ceasuri în valoare de 44.500 de euro. Conform mass-media, Nistoran face parte din generația tinerilor oameni de afaceri, el fiind la ora actuală unul din cei mai bogați români. Profitând de faptul că era liderul organizației naționale de tineret a democraților, Nistoran a ieșit la rampă în domeniul afacerilor în momentul înființării companiei GlobalNET – vândută în anul 2000, după ce fusese lider de piață în distribuția de telefoane GSM. Ulterior, ajutat de experiența din afaceri, dar mai ales de relațiile pe care și le-a făcut în mediul politic, Nistoran a fondat în 2002, cu doar 50.000 USD, compania Net Com, care acum are o cifră de afaceri formată din șase zerouri.
Istorie și prezent
Liviu Nistoran a fost exclus din PD pe 4 octombrie, după votul împotriva moțiunii PSD. Atunci, anunțul a fost făcut de președintele PD, Emil Boc, care a declarat că parlamentarii PD Radu Țârle și Liviu Nistoran au fost excluși din partid pe baza unei decizii a Biroului Politic Național din 2 octombrie, potrivit căruia orice democrat care nu se prezenta la vot sau vota împotriva moțiunii va părăsi partidul. Liderul de grup al PD, Cristian Rădulescu, a informat abia luni, 3 decembrie, Biroul Permanent că Liviu Nistoran nu mai face parte din grupul PD. O zi mai târziu, ca reacție la anunțul lui Rădulescu, Nistoran declara în plenul Camerei că el se consideră în continuare membru al grupului parlamentar PD, în lipsa unei hârtii oficiale care să ateste contrariul. Tot atunci, el s-a arătat deranjat că Valeriu Tabără ar fi anunțat demisia sa din grupul PD în plenul Camerei Deputaților. Ca urmare a acelor evenimente, Nistoran declara sus și tare că va depune plângere penală împotriva lui Cristian Rădulescu și a lui Valeriu Tabără, acuzându-i de abuz și fals în declarații. Mai exact, Nistoran acuza faptul că eliminarea sa din grupul deputaților PD ar fi ilegală, întrucât el ar fi încă membru al acestui partid. Cu toate acestea, nici până astăzi nu s-a mai auzit nimic despre tâmbițatul demers al actualului deputat independent, el preferând să tacă și să se alăture grupurilor de simpatizanți liberali, poate-poate o prinde un post. Și iată că "strategia" sa a dat acum roade, el fiind numit în fruntea unei instituții care reglementează activitatea companiilor în care este implicat.