Naor, reprezentant in Romania al societatii -Orient Energy Agencies & Services Ltd- din Israel, este acuzat ca a falsificat certificatele de destinatie pentru a obtine din partea autoritatilor romane licente de export de armament si munitie, produse strategice care au ajuns in final in tari pentru care Uniunea Europeana a impus embargo asupra livrarilor de armament, respectiv Nigeria si Eritreea.
Alaturi de Naor, au fost trimisi in judecata Ion Menciu, director general al companiei aeriene -Acvila Air Romanian Carrier-, Ion Busuioc (cetatean moldovean), reprezentantul societatii -Loratel Trading Ltd- din Limasol-Cipru, si Jeni Mantescu, seful reprezentantei din Romania a societatii -Orient Energy Agencies & Services Ltd-, pentru complicitate la contrabanda, fals si complicitate la nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Potrivit rechizitoriului, in perioada noiembrie 1998 – august 1999, cei patru inculpati, prin intermediul unor societati comerciale straine, au derulat operatiuni de export de arme si munitii catre tari supuse embargoului international privind livrari de produse strategice.
Shimon Naor, cetatean israelian si roman, figurand in evidentele autoritatilor romane sub numele de Simen Herscovici, a fost contactat de mai multe firme din tari supuse embargoului de armament, pentru a le livra fraudulos produse speciale. Firma pe care o reprezinta in Romania are ca obiect de activitate si exportul de armament, astfel ca avea contacte legale cu furnizorii romani, respectiv regiilor autonome Romtehnica, Ratmil si Arsenalul Armatei. Pentru a obtine licente de export al armamentului, Naor, ajutat de Mantescu si Busuioc, ar fi contrafacut certificatele de utilizator final (end-user certificate, adica documentele de destinatie).
Stabilirea termenelor de judecata in acest proces si plecarea lui Naor in Israel au determinat cercetarea pentru coruptie a mai multor magistrati, precum si a avocatei Lidia Peter. Potrivit unor surse judiciare, procesul a fost amanat din lipsa de procedura, in legatura cu citarea sa in strainatate.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane