Contestatia depusa de procurorul Ovidiu Budusan, fostul sef al Sectiei Anticoruptie din cadrul Parchetului General, impotriva deciziei Consiliului de Disciplina, care a hotarat exluderea acestuia din magistratura, a fost admisa, ieri, de catre Curtea Suprema de Justitie.
Magistratii CSJ au apreciat ca fiind prea dura pedeapsa aplicata procurorului Budusan si a hotarat doar -mustrarea- acestuia, prevazuta de articolului 123 din Legea 92/1992 privind organizarea judecatoreasca.
Prin aceeasi decizie, Curtea Suprema a anulat cererea lui Budusan privind obligarea procurorului general Tanase Joita sa-i plateasca -daune personale- in valoare de un miliard de lei, deoarece aceasta nu a fost timbrata.
In ciuda sentintei favorbaile, Ovidiu Budusan pluseaza: -Nu s-au rezolvat problemele care au fost ridicate in discutiile deschise de catre procurorul general al Romaniei Tanase Joita si ministrul justitiei, Rodica Stanoiu. Astept raspunsurile la aceste discutii, care sunt la fel de importante.
Fostul sef al Sectiei Anticoruptie, Ovidiu Budusan, a fost invinuit de ministrului justitiei, Rodica Stanoiu, ca nu a predat dosarele dupa ce i-a incetat delegarea ca procuror la PCSJ si nu ar fi solutionat anumite dosare cu -pagube imense pentru economia nationala-. El fost eliberat din functia de sef al Sectiei Anticoruptie, de catre procurorul general al Romaniei, Tanase Joita, acesta invocand faptul ca procurorul a transmis autoritatilor franceze, fara a respecta procedurile legale, documente privind ancheta intr-un caz de spalare de bani, in care este vizat omul de afaceri francez de origine romana, Adrian Costea, a carui firma, Group Santonge Edition, a tiparit afisele electorale pentru PDSR, la alegerile din 1996, precum si albumul foto -Eterna si Fascinanta Romanie-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane