Home Actualitate Procurorul Draghici, reclamat pentru fals intelectual

Procurorul Draghici, reclamat pentru fals intelectual

DISTRIBUIŢI

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), Pompiliu Bota, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca organizatia pe care o conduce a depus doua plangeri impotriva lui Gheorghe Draghici, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).


-Exasperat de faptul ca toti procurorii ne-au dat rezolutii de neincepere a urmaririi penale (n.r. – cu referire la sesizarile privind ilegalitatea functionarii UNBR), presat de <colegii> din uniunea neinfiintata a avocatilor (n.r. – vechea uniune a barourilor, cu care UNBR se afla in divergente de opinii privind exercitarea acestei profesii), domnul Draghici a solicitat Parchetelor din tara toate dosarele in care avocatii nostri erau cercetati pentru exercitarea fara drept a avocaturii-, se precizeza in plangerile depuse la Consiliul Superior al Magistraturii si la PICCJ.

Magistratul de la PICCJ se face vinovat, in opinia presedintelui UNBR, de incalcarea art. 196 Cod penal – divulgarea secretului profesional, art. 16 din Codul deontologic al magistratilor – magistratii nu pot divulga informatiile obtinute in calitatea pe care acestia o au, si art. 289 Cod penal – falsul intelectual. In sustinerea acestor acuzatii, Pompiliu Bota a prezentat adresa nr. 5067/1010/2005 a PICCJ prin care procurorul Gheorghe Draghici -divulga <colegilor> lui de la uniunea avocatilor (n.r. – in conferinta de presa s-a acreditat ideea ca procurorul are depusa la Uniunea Avocatilor din Romania o cerere de intrare in avocatura) date din dosarele noastre de cercetare penala, date pe care le-a obtinut in virtutea functiei de conducere detinute in Ministerul Public-. Continutul adresei respective este contestat de Bota pe motiv ca ar contine neadevaruri.

-Ne simtim datori a va atrage atentia asupra imprejurarii in care vechile structuri de casta au adus statului roman grave prejudicii morale si materiale, pentru ca au impiedicat un cetatean sa exercite dreptul de a practica avocatura. La 24 mai, CEDO a condamnat statul roman la plata a 24.000 euro in cazul Buzescu vs Romania-, se arata in finalul celor doua plangeri.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.