Procurorii Curtii Supreme de Justitie au inchis dosarul Panait cu concluzia ca acesta s-a sinucis pe fondul unei caderi psihice. Concluzia nu mira pe nimeni, deoarece rezultatele anchetei privind conditiile mortii procurorului care a instrumentat dosarele mafiei petrolului din Oradea erau previzibile. Chiar a doua zi dupa moartea procurorului, Parchetul Curtii Supreme de Justitie a avansat ipoteza sinuciderii, precizand ca -decesul a survenit din cauza leziunilor grave suferite prin cadere de la inaltime, pe fondul unui episod suicidar-. Varianta a fost sustinuta chiar si printr-o expertiza psihiatrica post mortem, care reprezinta o premiera in drept penal, un astfel de document eliberandu-se de regula in dosare civile.
Revenind insa la concluziile anchetei facute de procurorii Curtii Supreme de Justitie care fac referire la -o cadere psihica-, putem deduce insa ca, pana la nefericitul moment, n-a avut nici un fel de probleme psihice si ca solutiile date in dosarele instrumentate au fost corecte. Asadar si solutia de neincepere a urmariri penale data in cazul procurorului Lele, trimis acum in judecata pentru mai multe infractiuni, a fost corecta. Numai ca propunerea a fost respinsa si infirmata prin rezolutie de seful Directiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Ilie Piciorus. Sa se fi indoit oare Piciorus de capacitatile mintale ale subalternului sau sau este vorba de o imixtiune politica? Se poate, din moment ce procurorul Alexandru Lele a fost acuzat de arestarea abuziva a lui Adrian Tarau, fiul fostului prefect de Bihor, membru marcant al partidului de guvernamant.
Procurorul Cristian Panait – care avea 29 de ani – a murit in dupa-amiaza de 10 aprilie anul acesta, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde a fost internat dupa ce s-a aruncat de la ultimul etaj al imobilului in care locuia.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane