Escroci italieni, falși „cavaleri“ ai fantomaticei organizații Melitense, bântuie prin România
În România există deja structurată într-o formă organizată o rețea a ordinelor cavalerești, formatădin reprezentanții autohtoni ai unor organizații ale cavalerilor de Malta, care au ca scop declarat în general acțiuni de caritate și întrajutorare, în tradiția vechilor ordine europene.
Pe lângă acestea au început să se infiltreze, utilizând în fals diplome de „maltezi“, personaje aflate în umbra unor structuri ilicite venite din Italia, Portugalia, Malta sau America, grupuri și grupuscule ale unor mafioso din Peninsula Italică, aflate deja sub atenta supraveghere a SRI și a structurilor polițienești. Pentru a obține credibilitate și a-și face intrarea „pe piață“, reprezentanți ai acestor grupări fac fel de fel de donații sau accesează instituții ale statului pentru a sprijini și a promova unele dintre acțiunile lor cu aparență „legitimă“.
Una dintre aceste organizații a constituit în România un grup care se ocupă exclusiv cu vânzarea de iluzii sub titulatura pompoasă de Mare Priorat Autonom Melitense, o structură ce pretinde că promovează istoria și canoanele Cavalerilor de Malta sub aspectul realizării unui Stat și a unei Biserici proprii acestei organizații.
În fapt, „Înalții Demnitari“ – reprezentați la vârf de un anume don Francesco Callegaro și de un alt italian, Renzo Pampalon -, folosindu-se cu nonșalanță de credulitatea unora dintre români, vor să pună bazele unei structuri de tip piramidal care are ca scop promovarea proiectelor financiare care, în Italia, au constituit obiectul unor procese penale, respectivii fiind, la rândul lor, cercetați pentru înșelăciune. Organizația escrocilor italieni s-a ocupat cu vânzarea de pașapoarte diplomatice false și cu „afacerea“ constituirii unor societăți financiare internaționale, cu acționariat format din persoane care nu există în realitate. Aceste societăți servesc la obținerea creditelor și a achiziționării de acțiuni ale altor societăți folosind titluri bancare false.
Cei care au avut de-a face cu aceștia și care au denunțat pericolul în care se puteau afla au avut parte de amenințări de tot felul sau au fost ținta unor atacuri legate de imaginea publică sau personală. În Italia, membrii acestei grupări sunt specializați în inginerii financiare, extorcare de bani, combinații penale în domeniul asigurărilor, furturi de mașini, sechestrare de persoane, utilizarea de carduri bancare false etc.
Prin modul în care operează, grupul Callegaro-Pampalon aduce grave prejudicii de imagine pe de o parte maltezilor legitimați, și reprezintă totodată un pericol pentru statul român. Pentru a bloca activitatea acestor structuri ale „crimei organizate“ înveșmântate în straie de „maltezi“, Ordinele și organizațiile înregistrate în România au înființat în iunie a.c. un organism de cercetare și informare numit Concordia Ordinelor Cavalerești, care va verfica și consacra legalitatea și autenticitatea structurilor nobiliare în România.