Războiul mogulilor din presa românească se poartă pe mai multe fronturi. După ce Dinu Patriciu l-a reclamat pe Voiculescu la Consiliul Concurenței, acuzând practicile neloiale ale trustului Intact, a intrat pe fir și Sorin Ovidiu Vîntu, care i-a tăiat lui Felix accesul la banii din publicitate ce revin radiourilor. Manevra lui SOV a fost posibilă în urma achiziționării, conform informațiilor din presă, a IMAS, institutul care realizează sondajul de audiență pe segmentul radio, în parteneriat cu Mercury Research. Potrivit datelor de audiență audio (valul de toamnă) pentru perioada 01 septembrie-14 decembrie 2008, în București apare o răsturnare de situație chiar la primul loc, comparativ cu valul din vară (5 mai-31 august 2008). Astfel, Radio 21, cu o scădere de 6%, pierde locul I în favoarea Radio Romånia Actualități, care are o creștere de 4.7%. Radio ZU, deținut de Intact, deși s-a lansat cu mare tam-tam pe 29.09.2008, nu apare în sondaj, fiind contorizat la „alt post“.
Observăm că rubrica „alt post“ avea o cotă de 3% astă-vară iar acum are 11%, ascultătorii săi provenind de la celelalte radiouri care sunt în scădere. Dacă presupunem că „alte posturi“, în afară de Radio ZU, care s-a bucurat de promovare intensă, nu au avut motive să crească din vară până în toamnă, rezultă că Radio ZU ar avea undeva la 8% și ar ocupa cel puțin locul patru pe București. Oare de ce IMAS, firma care realizează sondajul, în parteneriat cu Mercury Research, nu comunică și cifrele de audiență pentru Radio ZU? Explicația ar putea fi una simplă și complicată totodată. Presa a anunțat cumpărarea IMAS de către Sorin Ovidiu Vîntu. Radio ZU e al lui Dan Voiculescu. Să fie acesta un nou episod al luptei dintre cei doi moguli? Doar nu era să-și recunoască Vîntu inferioritatea în fața lui Voiculescu pentru că Radio ZU a crescut în două luni de trei ori cât a crescut Radio Guerilla în trei ani.
Pe Național Urban clasamentul este asemănător cu valul precedent, Radio România Actualități ocupând primul loc. Radio Romantic a dispărut din clasament, tocmai pentru că în țară radio Romantic s-a transformat în Radio ZU. Aplicând raționamentul precedent, cu creșterea de la „alt post“, obținem pentru radio ZU cel puțin un 8% audiență națională, ceea ce ar însemna un frumos loc 6 în numai două luni. Care-i miza cifrelor de audiență? Bineînțeles, piața de publicitate rezervată radiourilor. Iar SOV nu pare dispus să accepte nici pierderea banilor din publicitate și nici eșecurile din propria ogradă, unde Radio Guerrilla nu a reușit să performeze conform dorințelor mogului. Prin urmare, s-a apelat la soluția cea mai simplă: coafarea cifrelor.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane