Una din cele mai proaste alegeri ale PDL pentru primăriile de sector ale Capitalei este Radu Silaghi, candidatul desemnat pentru sectorul 4. Cei patru ani petrecuți de Silaghi la primăria acestui sector, în calitate de viceprimar, l-au făcut remarcat pe actualul candidat al PDL la primăria acestui sector doar prin scandaluri nenumărate și războaie declarate cu consilierii locali. Silaghi s-a "remarcat" în plină campanie împotriva gripei aviare, când a reușit "performanța" de a instaura panică în sector. Tocmai de aceea, consilierii locali ai sectorului 4 au cerut, în mai multe rânduri, demiterea lui. În opinia lor, Radu Silaghi este o persoană care "se comportă abuziv", "sfidează legile", "dă dispoziții în compartimentele unde nu are competență legală" și "numește abuziv șefi și directori în totală contradicție cu atribuțiile legale în vigoare". Potrivit unui referat întocmit pe 21.06.2007 de o parte a consilierilor locali din sectorul 4 "s-au constatat grave perturbări în activitatea unor compartimente precum și unele acte ce contravin legilor în vigoare (…) am constatat că în principal acestea se datorează activității defectuoase a d-lui viceprimar Radu Silaghi".
Derapaje în lanț
Una dintre acuzațiile aduse lui Silaghi este "abuz în serviciu și implicarea ilegală în soluționarea acțiunilor în campania ÇGripa AviarăÈ, prin transmiterea de ordine iresponsabile", incidentul petrecându-se în mai 2006, când viceprimarul a dat dispoziție Jandarmeriei să evacueze în maximum 60 de minute circa 13.000 de locuitori din zona declarată contaminată, "împrejurarea care a determinat o stare de panică printre cetățeni", pentru ca apoi să revoce ordinul.
Consilierii mai spun că Silaghi "a întreprins acțiuni menite să conducă la sabotarea activității Primarului și la afectarea intereselor cetățenilor", referindu-se la absențele nejustificate de la ședințele operative săptămânale convocate de primarul de sector și la faptul că "mai mult decât atât, convoca directorii aparținând PD la alte ședințe în propriul său birou", la orele care coincideau cu ședințele conduse de primar.
Un alt cap de acuzare este că viceprimarul sectorului 4 a convocat pe 10 martie 2007 personalul Poliției Comunitare și "a dat ordin ca în termen de 10 zile mașinile de patrulare să fie echipate cu girofaruri, deși i s-a explicat că acest lucru este interzis (prin OUG 195/2002, n.r.)". Consilierii mai susțin că în acea întâlnire Silaghi l-a numit pe șeful Birou contracte Dincă Dumitru în funcția de locțiitor al Directorului executiv Adj. pentru Ordine Publică, iar "numirea unei persoane pe o funcție publică fără concurs se constituie într-un abuz deosebit de grav încălcându-se Legea 188/1999".
Înființarea unei structuri paralele de presă "care transmite comunicate nelegale" este o altă acuzație care i se aduce lui Silaghi.
Interesul poartă fesul
Potrivit raportului, pe 7 decembrie 2006, "Asociația Centrul de Negociere și Management al Crizelor din România" a solicitat "Centrului Cultural Nicolae Bălcescu" închirierea unui spațiu pentru desfășurarea de activități proprii, și din dispoziția verbală a lui Silaghi s-a elaborat un protocol de colaborare între cele două organizații. Consilierii susțin că directorul executiv al Centrului de Negociere și Management este coordonatorul tezei de doctorat a lui Silaghi (în calitate de profesor la Universitatea Națională de Apărare. Mai mult, Silaghi l-ar fi numit pe fiul profesorului de la Apărare, Florin Preda, în funcția de director al Direcției de Taxe și Impozite Locale deși acesta nu avea experiență în finanțe și absolvise facultatea în 2003.
Cu un asemenea pedigree, Radu Silaghi are mari șanse să fie unul din eșecurile răsunătoare ale PDL la alegerile locale din Capitală.