Home Actualitate Rafila face ordine pe grupul UMF: îl trage de urechi pe un...

Rafila face ordine pe grupul UMF: îl trage de urechi pe un profesor pentru o postare

DISTRIBUIŢI

Că Alexandru Rafila vizează postul de rector al UMF Carol Davila nu mai e un secret pentru nimeni. Foarte comod din fire, chiar leneș spun unii, lui Rafila nu-i place în funcția de ministru al Sănătății și trage deja sforile pentru a-și găsi susținere între cadrele didactice din UMF în vederea alegerilor pentru funcția de rector, alegeri care vor începe în mai puțin de un an.

Așa se explică faptul că lipsit de eleganță, astăzi, pe grupul de whatsapp al cadrelor didactice de la UMF care numără câteva sute de membri, Rafila l-a umilit pe celebrul profesor de chirurgie Silviu Constantinoiu, un apropiat al actualului rector Viorel Jinga, pentru o postare pe care acesta a făcut-o în legătură cu tulpina XBB de COVID.

Rafila s-a remarcat de-a lungul timpului ca o persoană echilibrată și calculată și de aceea ieșirea sa are un scop evident, acela de a se evidenția ca un lider de opinie în UMF. Era de așteptat ca mesajul lui Rafila „Aveți grijă ce vehiculați. E un mesaj care s-a viralizat și care alte multe informații eronate. Face parte dintr-o campanie de intoxicare” să-i fie adresat profesorului Constantiniu în privat și nu public, în fața cadrelor didactice, unele chiar subordonate ale profesorului.

La urma urmei, profesorul Constantiniu postase într-un grup de cadre didactice de la Medicină, cu toții având discernământ medical.

Profesorul Constantinoiu distribuise mesajul: „Alarmă de început de an 2023 ????Covid varianta XBB*
Să acordăm atenție următoarelor informații:
Toată lumea este sfătuită să poarte mască, deoarece noua variantă a coronavirusului COVID-Omicron XBB este diferită, și nu este ușor de detectat corect.
Simptomele noului virus COVID-Omicron XBB sunt următoarele:
1. Nu există tuse.
2. Nu există febră.
Va fi doar un număr limitat dintre acestea:
3. Dureri articulare.
4. Dureri de cap.
5. Durere în gât.
6. Dureri de spate superioare.
7. Pneumonie.
8. De obicei nu există poftă de mâncare.
COVID-Omicron XBB este de 5 ori mai virulent decât varianta Delta și are o rată de mortalitate mai mare decât aceasta.
Este nevoie de mai puțin timp pentru ca afecțiunea să ajungă la o severitate extremă și uneori nu există simptome evidente.
Să fim mai atenți!
Această tulpină a virusului nu se găsește în regiunea nazofaringiană și afectează direct plămânii pentru o perioadă relativ scurtă de timp.
Mai mulți pacienți diagnosticați cu Covid-Omicron XBB au fost clasificați ca fiind afebrili și fără durere, dar radiografiile au arătat o ușoară pneumonie toracică.
Testele pe tampon nazal sunt adesea negative pentru Covid-Omicron XBB, iar cazurile de teste nazofaringiene fals negative sunt în creștere.
Aceasta înseamnă că virusul se poate răspândi în comunitate și poate infecta direct plămânii, provocând pneumonie virală, care la rândul său provoacă detresă respiratorie acută.
Acest lucru explică de ce Covid-Omicron XBB a devenit ceva foarte contagios, extrem de virulent și letal.
Atenție, evitați locurile aglomerate, păstrați o distanță de 1,5 m chiar și în spații deschise, purtați mască cu două straturi, purtați o mască adecvată, spălați-vă mâinile des, chiar dacă toată lumea este asimptomatică (fără tuse sau strănut).
Acest val de Covid-Omicron XBB este mai mortal decât primul val de Covid-19. Așa că trebuie să fim foarte atenți și să luăm câteva măsuri de precauție consolidate împotriva coronavirusului.
Mențineți o comunicare vigilentă cu prietenii și familia dvs.
Nu păstrați aceste informații pentru dvs., împărtășiți-le cu alți membri ai familiei și prieteni. ????”

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.