Home Actualitate Război rușinos în CNA

Război rușinos în CNA

DISTRIBUIŢI

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) dezbat joi în ședință secretă propunerea Monicăi Gubernat de a înainta Parlamentului o solicitare privind revocarea din funcție a președintei CNA, Laura Georgescu.

La începerea ședinței, membrii CNA care participă au votat introducerea acestui punct pe ordinea de zi de joi.

Gubernat a invocat în acest sens „conflictul permanent” din interiorul CNA, care a ajuns în instanță.

„Având în vedere conflictul permanent din interiorul instituției, conflict care a ajuns în instanță, conflictele de interese rezultate în urma acestei acțiuni — și o să vă dau un singur exemplu, CNA, în calitate de pârât, trebuie să depună o interpelare, acea interpelare va suna în felul următor: ‘CNA, reprezentat legal de doamna Laura Georgescu, dat în judecată de doamna Laura Georgescu’; de asemenea, având în vedere adrese asumate în numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflăm din păcate din presă; de asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse în practică, corespondențe cu diverse instituții ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea și de imaginea instituției, vă propun spre adoptare o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcția de președinte a doamnei Laura Georgescu”, a spus Monica Gubernat.

Ea a amintit că Laura Georgescu a dat în judecată CNA pe 9 martie pentru că în septembrie 2014 șase membri — Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea și Viorel Vasile Buda — i-au redus atribuțiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al instituției.

Georgescu a cerut instanței anularea unui act administrativ al CNA — decizia 530 (Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNA) din 16 septembrie 2014.

Laura Georgescu nu a fost prezentă la începutul ședinței CNA de joi.

Legea audiovizualului prevede că „Membrii Consiliului pot fi demiși, la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, în următoarele situații: a) în cazul incapacității de a-și exercita funcția pentru o perioadă mai mare de 6 luni; b) în cazul unei condamnări penale aplicate printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă. (2) În scopul aplicării prevederilor alin. (1) Consiliul sesizează Parlamentul”.

Din sala de ședințe a plecat Lorand Turos, membru CNA, pentru că Radu Călin Cristea, președintele ședinței de joi, a propus organizarea alegerilor pentru funcția de vicepreședinte al CNA, care a devenit vacantă în septembrie 2014, după ce Viorel Vasile Buda și-a dat demisia invocând motive personale.

În octombrie 2014, Lorand Turos și-a depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte al CNA, dar joi a precizat că nu este corect ca vicepreședintele CNA să fie ales într-o ședință în care nu sunt prezenți sau nu au drept de vot toți membrii Consiliului (n.r. — Herjeu nu are încă drept de vot din motive birocratice).

Lorand Turos și-a retras în cele din urmă candidatura, după ce șapte membri ai CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea) au votat pentru organizarea joi a alegerilor pentru funcția de vicepreședinte al CNA.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.