Comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului s-au întâlnit, ieri, cu o echipă tehnică a FMI, deputatul UNPR Maria Barna declarând, la final, că reprezentanții Fondului s-au declarat suprinși de numărul mare de amendamente la proiectul bugetului pe 2012.
"Referitor la amendamente, au avut o curiozitate. Ne-au întrebat de ce se depune așa un număr mare de amendamente", a afirmat ea.
Barna adăugat că, în acest sens, le-a explicat delegaților FMI că este de datoria parlamentarilor, care sunt aleși în colegii uninominale, să susțină interesele obiectivelor de invesții din localitățile în care au fost aleși.
Pe de altă parte, ea și-a declarat dezamăgirea că autorii acestor amendamente nu au fost prezenți la dezbaterea în Comisiile reunite pentru buget pentru a dezbate proiectul bugetului de stat pe anul 2012 pentru a-și susține propunerile.
"Poate că în discuțiile directe cu ministerele ar fi avut câștig de cauză", a apreciat deputatul.
Potrivit afirmațiilor sale, aceste amendamente ar putea constitui o bază pentru programele pe care Guvernul le poate avea în vedere pentru viitor.
Întrebată dacă parlamentarii vor reuși să adopte în termenul propus proiectul bugetului de stat pentru anul viitor în condițiile în care au fost depuse nu mai puțin de opt mii de amendamente, Maria Bara a răspusn afirmativ.
"Din practica anilor trecuți, în general se renunță la susținere", a arătat acesta.
Comisiile parlamentare de buget-finanțe au aprobat, vineri, cu 20 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" și două abțineri, proiectul bugetului de stat pentru anul 2012.
De asemenea, Comisiile de buget, finanțe au avizat favorabil, vineri, fără amendamente, proiectul bugetului de asigurări sociale de stat pe 2012, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, precizând că acesta este de 44,132 miliarde de lei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane