Home Actualitate Revolta in Politia Cluj

Revolta in Politia Cluj

DISTRIBUIŢI

Acuzatiile venite de la Bucuresti la adresa col. Teodor Pop Puscas, care vizau slaba activitate a unitatii conduse de catre seful Politiei municipale, s-au rasfrant asupra subalternilor sai. In mod logic, cum cel mai mare volum de activitate infractionala se regaseste in centrul orasului, era normal ca primul vizat sa fie seful Sectiei I Politie, acuzat la randul sau de rezultate slabe, numar mare de cazuri nerezolvate s.a.m.d. Politistii din subordinea fostului sef al Sectiei I au apreciat insa ca Teodor Pop Puscas incearca sa paseze responsabilitatea pentru a parea imaculat la Bucuresti si, atunci cand li s-au cerut rezultate mai bune, au cerut conditii de munca mai bune.

Dedesubturile scandalului

In fond, ridicarea primarului de Cluj-Napoca in vederea audierii nu a fost doar decizia politistilor clujeni, asa cum a vrut sa se para, si a existat un mic -imbold- tocmai de la Bucuresti. Situatia politica din tara si din afara a schimbat insa radical lucrurile. Adoptarea Legii statutului maghiarilor si atitudinea UDMR fata de aceasta problema au determinat PSD sa caute sprijin politic si imagistic in PRM, al carui secretar general este tocmai primarul de Cluj, Gheorghe Funar. Astfel, pentru a stinge orice urma de conflict dintre cele doua partide, ministrii PSD, in special Adrian Nastase si Ioan Rus, au renuntat sa mai para interesati de scandalul de la Cluj. In consecinta, -fara nici o legatura-, IGP a anuntat ca Teodor Pop Puscas are o avere stransa legal, insa nu se afla definitiv pe functia pe care o ocupa, desi la numirea in functie nu a fost vorba despre o perioada de proba.

Ca urmare a -masurilor- luate de Bucuresti, s-au luat masuri si in teritoriu: pentru cresterea eficientei s-a schimbat un sef de serviciu. Din nefericire insa pentru cei de la Bucuresti, acest scandal poate aduce in atentie o problema delicata pe care toate guvernarile incearca s-o carpeasca: dotarea Politiei. La destituirea sefului Sectiei I de Politie, subalternii au cerut, in schimbul obligatiilor, drepturile ce li se cuvin pentru a-si face datoria. De aici lucrurile au luat o alta intorsatura. (Emanuel Ciocu)


Funar il vede pe Puscas un bun manager al ANL

Primarul Clujului, Gheorghe Funar, proaspat sosit din concediu, a mirosit imediat scandalul si a facut o propunere inedita conducerii Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. El considera ca Teodor Pop Puscas, comandantul Politiei municipale, ar fi potrivit pentru functia de director al ANL, pentru ca, sustine el, stie sa realizeze o constructie foarte frumoasa la preturi de cateva ori mai mici decat pretul de piata. -Tinerii vor avea posibilitatea sa-si construiasca vile ca a lui Puscas-, declara primarul. El precizeaza ca valoarea vilei de pe Strada Olteniei nr. 13, declarata de Teodor Pop Puscas la suma de 274,1 milioane de lei (sau de 2,5 milioane/mp), este subevaluata, pretul real al acesteia fiind de cel putin trei miliarde de lei. In opinia lui, costurile unui apartament construit prin Programul ANL sunt de 900 milioane de lei (sau noua milioane de lei/mp), valoarea care este de circa 3,6 ori mai mare decat cea declarata de comandant, referitor la propria-i constructie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.