Home Actualitate România se împrumută cu dobânzi de 6,83%, iar Bulgaria cu 1,9%. Se...

România se împrumută cu dobânzi de 6,83%, iar Bulgaria cu 1,9%. Se cere demiterea ministrului de Finanțe

DISTRIBUIŢI

România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar şi cel mai mare deficit de cont curent dintre toate statele UE. Pentru că nu a ţinut în frâu cheltuielile statului, pentru că nu a promovat măsuri care să ajute economia şi pentru lipsa de credibilitate în faţa partenerilor externi, principalele cauze ale dobânzilor uriaşe pe care România trebuie să le plătească, USR solicită demiterea de urgenţă a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.

„Ne împrumutăm cel mai scump din UE pentru că investitorii nu au încredere în Guvernul României. Dobânda uriaşă pe care o plăteşte România pentru împrumuturile pe termen lung se poate explica prin ineficienţa măsurilor economice propuse de Guvernul Ciucă şi prin lipsa de credibilitate pe plan internaţional a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu. În câteva cuvinte despre măsurile Guvernului Ciucă: prea târziu, prea puţin, fără viziune şi fără coerenţă. Avem toţi factorii naturali necesari unei economii puternice şi dinamice şi cea mai mică dependenţă faţă de gazul rusesc. Ei bine, cât timp promovăm amatorismul şi lipsa de viziune, toate aceste atuuri nu sunt suficiente pentru a ne poziţiona bine pe pieţele internaţionale”, a declarat Anca Dragu, senator şi vicepreşedinte USR.

În prezent, rata dobânzii pe termen lung (împrumuturi pe zece ani) pentru România este de 6,83%, un nivel mai mare decât în cazul unor state puternic criticate în blocul comunitar pentru politicile economice şi sociale, precum Ungaria şi Polonia. Mai mult, Grecia, stat care a trecut printr-o gravă criză economică şi de credibilitate, plăteşte o dobândă pe termen lung de doar 2,92%, în timp ce Bulgaria se împrumută cu doar 1,9%. România plăteşte enorm şi în comparaţie cu state care nu fac parte din Uniunea Europeană.

De exemplu, chiar şi Serbia, deşi are o conducere pro-rusă şi o economie vulnerabilă şi un rating de ţară sub rating-ul nostru pare mai credibilă pe plan internaţional, având o rată a dobânzii la împrumuturile pe zece ani de 5,37%.

4 ARII

  1. Ce demitere? Ce rezolvam cu demiterea?? Propun proiect de lege prin care toti membrii guvernului actual si precedent, incepand cu data in care am inceput sa ne imprumutam la o dobanda mai mare, sa plateasca diferenta de datorie. Poprire pe conturi, salariu, confiscarea averilor, etc…pana cand se acopera datoria. Ia sa vezi dupa aia ce simt de raspundere dezvolta in ei.

  2. Buna ziua,
    Sa multumim lui Florin Catzu pentru aceasta reusita fenomenala, ne a falimentat ca tara si a distrus viitorul copiilor acestei natiuni, asta da Rezilienta !!!

  3. Pt.Lucian.
    Nu este vinovat doar Catzu mai Luciene cu toate ca dupa L.Dragnea om care sa vada ca lucrurile din Romania stau exact invers decat la prezenta el (mai dus cu pluta adica) nu credeam ca o sa mai apara vreodata in tara asta;dar revin si spun ca nu este doar Florin vinovat pentru ca aproape toate guvernarile de dupa 1990 au imprumutat bani de la bancile din afara Romaniei pentru consum si uite asha bani imprumutatzi sau tot adunat pana cand s-a ajuns ca Romania sa depunda de bani astia tot mai mult de la un an la altul,eu aici ii vad cei mai vinovati pe securisti,militieni si armata care prin oameni lor din parlament in frunte cu generalul Oprea de la intendendetza adica izmene,chilotzi,bocanci si alte chestii dastea a dat legea aia prin cari gagii ies la pensie plus pensie de serviciu(aici tipi spuneau ca asta nu este pensie speciala de parca pensia respectiva nu ar fi platita tot de la bugetul de stat) deci astia sunt marea gaura de la bugetul de stat pentru ca odata iesitzi la pensie trebuie angajatzi altzi in locul lor deci altzi bani si eisitzi la pensie majoritatea dintre astia sug bani de la bugetul de stat prin reangajari sau prin firmele lor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.