Home Actualitate Salubrizarea în Sectorul 1 este enorm de scumpă

Salubrizarea în Sectorul 1 este enorm de scumpă

DISTRIBUIŢI
Am comparat costurile salubrizării stradale din Sectorul 1 București cu costurile la aceeași categorie din alte orașe similare din România ca să vedeți dimensiunea jafului de la Sectorul 1 și să înțelegeți mai bine lupta noastră de până acum.
* Metodologie: În afara de sectorul 1 am identificat 29 de UAT-uri (municipii sau sectoare ale Bucureștului) cu peste 100.000 locuitori. Am solicitat în baza legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public să ne fie comunicate cheltuielile cu salubrizarea în anul 2020. Până la 23 august 2021 am primit răspuns de la 20 de municipii și 2 sectoare din București cu o populație totală de peste 5 milioane de locuitori. Am împarțit sumele cheltuite în 2020 cu salubrizarea stradală de fiecare oraș la numărul de locuitori la 01.01.2020.
* Notă: Suma privind Sectorul 1 București reprezintă totalul facturilor prezentate de operatorul de salubrizare în 2020 la categoria salubrizare stradală.
* Rezultate: Suma medie anuală cheltuită de cele 22 UAT a fost în 2020 de 87 lei cu TVA pe cap de locuitor. Cel mai mic preț a fost plătit la Iași și Galați (30, respectiv 31 lei). Cele mai mari prețuri (cu excepția Sectorului 1) au fost la Sectorul 6 și la Târgu Mureș (247, respectiv 200 lei cu TVA pe cap de locuitor). Sectorul 1 a plătit în 2020 pentru salubrizarea stradală suma de 797 lei cu TVA pe cap de locuitor, adică:
– de 9 ori mai mult decât media țării,
– de 26 de ori mai mult ca la Iași sau la Galați
– de peste 3 ori mai mult ca următorul clasat, Sectorul 6.
* Remarcă: O familie de 4 membri din Sectorul 1 care traiește din două salarii minime pe economie a plătit în 2020 (indirect, prin intermediul primăriei de sector) 3188 lei, adică peste 10% din venituri, doar pentru salubrizarea stradală!
FYI: În cifre absolute, Sectorul 1 a primit în 2020 facturi de salubrizare stradală de peste 206 milioane lei cu TVA, mai mult decât suma totală plătita la aceeași categorie de municipiile Iași, Galați, Satu-Mare, Turnu-Severin, Bacău, Vaslui, Brașov, Botoșani, Timișoara, Cluj-Napoca, Sectorul 3, Baia-Mare, Sibiu și Pitești împreună!
Iată de ce este importantă lupta noastră, iată o lecție de matematică pentru cei din PSD și pentru televiziunile lor. Cifrele nu mint iar dimensiunea jafului se vede de pe Marte.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Daca in anul 2020 sectorul 1 a platit 797 lei pe cap locuitor iar intr-un alt articol se spunea ca dupa semnarea noului contract v-a plati aproximativ jumatate adica 400 de lei rotund cam asa se intelege.
    Dar domnilor de la”Curentul”sau doamna primar dati date exacte despre noul contract,nu la leu bineinteles poate sa fie o toleranta de pana la 5 lei pe locuitor dar dati o cifra asa le inchideti gura tuturor pentru ca atunci cand vorbim de bani este bine sa fim cat mai exacti daca nu perfecti.
    In rest felicitari doamnei Clotide Armand pentru ca a facut un lucru normal;va dati seama in ce tara corupta traim daca normalul ni se pare un lucru nemaipomenit de bun.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.