DISTRIBUIŢI
grindeanu

Înainte de a fi promulgată, legea recursului compensatoriu a fost controlată pentru constituționalitate de CCR. Conform art. 17 din legea de funcționare a Curții Constituționale, „până la data dezbaterilor, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Guvernul şi Avocatul Poporului pot prezenta, în scris, punctul lor de vedere. Punctul de vedere al Guvernului se prezintă numai sub semnătura primului-ministru.”

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de parlamentarii PNL și USR pe 16 mai 2017, dezbaterile la CCR având loc pe 14 iunie 2017. În acest timp, cu adresa nr. 2/44292 din 7 iunie 2017, transmisă către Guvern, Ministerul Justiției s-a exprimat în sensul că sesizarea de neconstituționalitate este întemeiată, firesc fiind ca prim-ministrul de atunci să-și însușească acest punct de vedere și să-l trimită la CCR. Premier era la acel moment Sorin Grindeanu iar secretar general al Guvernului era Mihai Busuioc, actual președinte al Curții de Conturi, absolvent al Școlii de subofițeri de Miliție de la Câmpina și apropiat al lui Liviu Dragnea.
Însă chiar pe 13 iunie 2017 a izbucnit public scandalul din PSD când Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze din funcția de premier dar acesta a refuzat, rezistând „sub asediu” până pe 29 iunie iar Guvernul nu a mai trimis niciun punct de vedere la CCR.

Acum și Mihai Busuioc și Sorin Grindeanu conduc instituții în statul român încasând salarii de mii de Euro lunar.

Și astfel, uitându-ne la circ, legea a fost declarată constituțională iar rând pe rând mii de infractori periculoși au fost puși în libertate. Pâine și circ ne dă Dragnea în timp ce ei fac praf justiția și așa precară.

1 COMENTARIU

  1. (Off-topic) 1.Interesantă precizarea că doar pm poate semna punctul de vedere. Deci un pm interimar nu are acest drept, iar a lua în considerare un astfel de punct de vedere e ilegal, or, în trecut, cc a făcut astfel, chiar împotriva solicitării exprese a celor interesați să ia act că e ilegal exprimat un astfel de punct de vedere; se va sesiza din oficiu și va reveni asupra soluției??
    2.dar de ce ar putea semna, de pildă altcineva în locul preș cd ori preș sen, cum s-ar sugera?
    3.nimic (în afara complezenței, desigur)nu împiedică vreun magistrat ca la la fiecare cerere de aplicare a legii, punctual să ceară revereificarea (ne) constituționalității, din oficiu cum se zice.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.