Sugestiv, site-ul – scoala este intitulat -anarhie.ro-. Ele este publicat pe domeniu public, home.ro , pentru ca autorul paginii de initiere in actiuni teroriste sa nu poate fi depistat. Pentru a nu fi prea ostentative intentiile, in deschidrea -cursurilor-, individul sau organizatia care sta in spatele site-ului mentioneaza: -Autorul nu isi asuma responsabilitatea pentru folosirea in alte scopuri ale documentelor aflate aici-. Adica, propadavuiesc terorismul si instaurarea anarhiei dar nu raspund pentru ce se va intampla. Ceea ce mai frapeaza pe acest site este spiritul didactic de care dau dovada cei care -predau- aceste cursuri despre cum sa confectionezi anumite bombe, cum sa efectuezi o efractie, cum sa obtii anumite substante toxice, cum sa interceptezi convorbiri telefonice, etc. Partea teoretica a acestor cursuri este sustinuta si de diferite schite, astfel incat informatiile sa fie asimilate cat mai bine si cat mai rapid.
Se pare ca se da tonul unor probleme de acest gen din ce in ce mai complexe, SRI-ul fiind obligat sa depisteze autorii si sa afle mai ales cine este interesat ca in Romaia sa se instaureze anarhia.
Explozibili
Primul capitol fiind -Istoria anarhiei- (tradus si adaptat de -KAOX-, titulatura cu care se semneaza si grafica si designul site-ului), capitol pe care il consideram a fi unul de -acoperire-, fapt pentru care nu ii vom acorda importanta, trecand la capitolul urmator, -EXPLOZIBILI-. La acest capitol se preda modul de confectionare, componentele, asamblarea si utilzarea mai multor explozibili, fiind structurat pe subcapitole: -Explozibil sensibil-, -Scrisoare-bomba-, -Bomba-disketa-, -Bomba-liceu-, Bomba-bec-, -Bomba-vopsea-, Cocktail Molotov-, -Fumigena-, , -Zeita verde-, -Easy bomb-.
-Ora de Chimie-
-In aceasta sectiune veti vedea cum este posibila obtinerea unor substante de diferite tipuri , majoritatea daunatoare-, incepe -ora de chimie-.
Cele opt sub-capitole sunt dedicate prepararii acidului picric (explozibil militar , folosit pentru a declansa explozibili mai putin sensibili cum ar fi TNT), nitratului de amoniu (explozibil puternic dar mai putin sensibil), termitului (considerat de autorii site-ului ca fiind -o chestie nasoala-), nitroglicerinei, nicotinei, fulminatului de mercur ( recomandat ca fiind -probabil cel mai vechi declansator de explozibili cunoscut-) , napalmului si nitratului de potasiu. Pentru obtinerea fiecarui produs sunt prezentate gramaje, temepraturile la care trebuie sa se lucreze, echipamentele necesare, etc, astfel incat, urmarindu-se instructiunile sa fie foarte usor de fabricat.
Spargeri
La acest capitol, -cursantii- sunt invatati, pas cu pas, cum sa sparga o yala, o broasca sau un lacat. La -spargerea yalelor, de exemplu, se incepe prin a se mentiona: -Daca vreti sa faceti precum James Bond si sa spargeti o incuietoare in 15 secunde , duceti-va la Hollywood , pentru ca numai acolo o sa reusiti un timp atat de bun . Chiar si lacatusii experimentati se pot chinui 5 minute la o incuietoare daca au o zi proasta-. Apoi, se trece la aplicatie: -In primul rand va trebuie un speraclu . Acesta vi-l puteti confectiona dintr-un ac de par , din acelea vechi , oteloase. Rupeti acul de par la jumatate , acolo unde se indoaie-…
Interceptari telefonice (Phreaking)
Termenul Phreaking este explicat astfel: -Cuvantul provine din sudarea a alte doua cuvinte mult mai cunoscute voua: <Phone Hacking>-
Pentru ascultarea telefoanelor romanilor, este recomandat dispozitivul -Black Box-, care este prezentat piesa cu piesa, insotit de o schema. -In SUA se folosesc mai multe tipuri de box-uri , insa numai acesta este compatibila cu sistemul de telefonie din Romania-, explica autorul.
Celelalte capitole ( -Droguri-, Automobile- sau -Diverse-) nu le vom mai prezenta, deaorece exista riscul de a da idei chiar si nominalizand anumite tehnici de fabricare sau de distrugere.
Dedecutii la o prima impresie
Ceea ce frapeaza, la prima impresie, este faptul ca pagina este publicata intr-o limba romana extrem de corecta. Spunem dubios, pentru ca desi se folosesc expresii uzuale, apar unele dezacorduri gramaticale usor de ocolit de catre orice roman, dar care sunt in contrast cu acordurile gramaticale dificile facute corect. Un alt aspect care poate sa dea de gandit este faptul ca, in majoritatea cursurilor se fac tot felul de raportari la SUA.
In fine, un alt amanunt care atrage atentia, este faptul ca in deschiderea cursurilor, se mai sustine ca -documentele- prezentate se pot gasi si in -librarii publice-. Poate! Dar, dupa modul in care sunt prezentate aceste -documente-(?!) reiese clar ca cel care o face este un profesionist care a executat de mai multe ori fiecare operatiune in parte. Asta in cazul in care mai multi profesionisti si-au predat materiile in care sunt specializati si apoi s-a ales un limbaj comun de predare.