Joi, 20 mai, la Spitalul Colțea a avut loc proba scrisă pentru concursul de ocupare a funcției de Șef de Achiziții. Din comisia de concurs fac parte șefele de achiziții de la spitalele Gomoiu, Cardoș Luiza Iosefina, Pantelimon, Ghiță Iuliana și Sfântul Ioan, Stavri Ioana.
Cele trei doamne, maxim specialiste în domeniu, au conceput subiectele și baremul de notare. După derularea probei, șefa Departamentului Juridic din spitalul Colțea, Lavinia Coțofană, a sesizat comisia și conducerea spitalului Colțea că unul din subiecte se referă la dispoziții de lege care au fost abrogate încă de acum trei ani. Vezi AICI sesizarea integrală.
Astfel, Coțofană, fostă judecătoare, a explicat că subiectul nr.2 este formulat conform fostului capitol 2 „Notificarea prealabilă” din Legea nr. 101/2016 care a fost abrogat integral prin Ordonanța de urgență nr. 45/2018. Prin urmare, prin abrogarea Capitolului 2 din Legea nr. 101/2016 „subiectul nr. 2 nu poate fi raportat la bibliografia de examen”, care în mod evident conține forma în vigoare a legii. Subiectele și baremul pot fi vizualizate pe site-ul spitalului.
Susținerea Laviniei Coțofană este întărită și de faptul că baremul pentru acest subiect formulat eliptic: „a) 10 puncte, b) 10 puncte” presupune ca răspuns exact forma veche a articolului 8:
„Articolul 8
(1) Persoana care se consideră vătămată de răspunsul primit la notificarea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut la art. 6 alin. (4), precum și oricare persoană care se consideră vătămată de măsurile de remediere adoptate de autoritatea contractantă poate sesiza Consiliul în vederea anulării actului autorității contractante, obligării acesteia la emiterea unui act sau la adoptarea de măsuri de remediere, precum și pentru recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim, în termen de:
a) 10 zile, în cazul în care valoarea estimată a procedurii de achiziție publică, achiziție sectorială sau de concesiune este egală sau mai mare decât pragurile valorice în raport cu care este obligatorie transmiterea spre publicare către Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a anunțurilor de participare, potrivit legislației privind achizițiile publice, legislației privind achizițiile sectoriale sau legislației privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, după caz;
b) 5 zile, în cazul în care valoarea estimată a procedurii de achiziție publică, achiziție sectorială sau de concesiune este mai mică decât pragurile valorice în raport cu care este obligatorie transmiterea spre publicare către Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a anunțurilor de participare, potrivit legislației privind achizițiile publice, legislației privind achizițiile sectoriale sau legislației privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, după caz.”
Este evident așadar, că cele trei doamne lucrează în departamentele de achiziții pe care le conduc după forma legii de acum trei ani, ceea ce ridică mari semne de întrebare despre competența acestora.
În urmă cu câteva zile 9 medici au semnalat un concurs cu „dedicatie” la Clinica Universitară de Medicină Internă Colţea. Detalii AICI.
Update: doctorul Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Colțea, a comentat situația: „Ca la Coltea e festival, asta constat si eu din ce in ce mai des (si am senzatia ca va continua). Ca serviciul RUNOS a incercat sa dea o lovitura de iarmaroc dambovitean, este iarasi la mintea gainii decapitate (de ce nu este concediat pe loc intreg RUNOS-ul, ramane, totusi,un mister….). Ce mi se pare,insa FABULOS, este altceva si potential de competenta DNA-ului: trei sefe de Achizitii (!!!!!) spitalicesti traiesc in masina timpului, au organizat un concurs pt. cineva aidoma lor (ca pozitie) dupa legi expirate, ceea ce ma duce cu gandul imediat la probabilitatea ca si activitatea lor zilnica poate fi desfasurata dupa legi expirate. E o mirare legitima si o intrebare fireasca pe care,in primul rand, ar trebui sa si-o puna managerii celor trei spitale ale Primariei Capitalei care le au in subordine pe cele trei capabile sefe ale Achizitiilor, adica zona cea mai sensibila si potential profitabila a oricarui spital. Repet, este noaptea mintii, ASSMB vad ca face nani, nu am citit vreo reactie de-a lor (in afara de aia cand ameninta doctorii pe Facebook) si nici vreo reactie de-a Primariei Capitalei care are in subordine ASSMB. Managerii sunt in functii in cele trei spitale, doamnele respective sunt in functii, poporul e la terase. Popor, daca te ia cu ameteala la terasa si trebuie sa ajungi la spitalele alea trei?! Sau daca iti curge sange pe nasuc si trebuie sa ajungi la Coltea si vezi ca nu avem cam de nici unele sa iti tamponam nasucul,ai?! Bei bere, mananci mici, o ceafa, un drum la malul marii,da?! Popcorn, va rog!!!”, a comentat dr. Marian Stamate.
În primul rând se observă absența semnului de întrebare la sfârșitul cerinței.
(Off-topic) mare supărare după evaluarea la clasa a patra, că vezi subiect stufos la română și, în plus, cu implicații juridico-morale. Și-acolo, nu mai era nicio implicație, în realitate, după ultimile fantezii decizii ale Predoiu et.al. de modificare a codurilor.
Ar trebui supravegheate toate concursurile din sistemul bugetar!!! Majoritatea sunt cu dedicatie, se vede din avion, dar cine sa ia masuri?! 😉
Este o falsa impresie ca aceste concursuri sunt aranjate, domnul DAN BARNA lider de imagine si totodata prezentat de pr ul sau ca fiind un adevarat candidat la presedentia Romaniei, afirma public ca este o persoana cu o conduita morala ireprosabila,ca este un adevarat patriot si va proceda in consecinta pentru a inlatura practicile PSD -iste de fraudare a rezultatelor concursurilor in posturile din administratia publica locala si centrala.
Avand in vedere ca domeniul sanatatii este dat de primul ministru in responsabilitatea domnului DAN BARNA, eu nu cred ca va risca musamalizarea rezultatetlor la concursurile din domeniul sanatatii, dar ce sa cred, este si el un om si are party priurile sale, adica, mai vedem ..
Spitalul Colțea nu este în subordinea MS, ci în subordinea Primăriei Capitalei iar la ASSMB este încă Vasile Apostol, omul lui Firea.
Cum….. mea a ajuns Ghita Iuliana Sefa de Serviciu Achizitii? In ce tara traim? Lucra la Spitalul Floreasca pe studii medii iar limba romana era limba straina. Neamurile, in schimb, era ceva la care excela