Klaus Iohannis, candidatul-fantomă al Alianței ticăloșite anti-Băsescu, este respins de sibieni cu tot cu susținătorii săi la șefia unui guvern din umbră, respectiv Mircea Geoană și Crin Antonescu. Rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Județean Sibiu sunt revelatorii: turul I al alegerilor prezidențiale a fost cåștigat la Sibiu de candidatul PD-L, Traian Băsescu. Președintele Romåniei a primit 87.618 voturi (44,45%) în timp ce, la o distanță impresionabilă, locul doi a fost ocupat de Crin Antonescu, cu 43.982 vouri (22,31%), iar pe trei s-a clasat liderul PSD, Mircea Geoană, care a primit 42.375 voturi (21,5%). La fel de reprezentativ, în fieful primarului de gherilă PSD Radu Mazăre, Traian Băsescu a cåștigat cu 36,85% în fața lui Mircea Geoană, care a obținut doar 33,36%. Demersul lui Mircea Geoană, marioneta lui Ion Iliescu, și al lui Crin Antonescu, păpușa de paie a lui Dinu Patriciu, pentru susținerea unui primar ca Iohannis, cu dosar la DNA și compromis pe plan local prin afacerile dubioase în care este implicat, arată încă o dată natura infracțională a alianței ticăloșite anti-Băsescu. Nu este lipsit de importanță faptul că tovărășia strånsă dintre PSD-UDMR-PNL, solidificată ieri prin trădarea liberalismului de către fostul candidat Crin Antonescu, are, de fapt, în spate interesele unei grupări de tip mafiot și a fost parafată după o întålnire de taină între manipulatorii din culise Adrian Năstase, Sorin Roșca Stănescu și Teodor Meleșcanu, efectuată la vila din Primăverii a oligarhului Dinu Patriciu.
Se dovedește, așadar, că noțiunile de doctrină, ideologie etc sunt concepte goale în fața intereselor mafiote dezvoltate în spatele ușilor închise, unde penalii, șantajiștii și intriganții pun la cale un nou melanj otrăvit anti-România, indiferent de voința naivilor membri de partid, fie ei social-democrați sau liberali. Socotim necesar să amintim ce i-a unit pe conspiratorii din Primăverii de-a lungul ultimilor 20 de ani de devalizare a României. Dacă guvernul lui Năstase a salvat pe bani publici Grupul Rompetrol de la faliment, transformåndu-i datoriile de 600 milioane de dolari către stat în obligațiuni, Meleșcanu și Roșca sunt foști angajați și actuali parteneri ai volatilizatorului Rompetrol, miliardarul Dinu Patriciu, păpușarul lui Crin Antonescu.
Colegii noștri de la „Justițiarul de Sibiu“, care au demonstrat și implicarea lui Klaus Iohannis într-o afacere suspectă de trafic internațional de copii, prezintă succint o mică parte din voluminosul dosar al „arhitectului“ Coaliției anti-Băsescu, Dan Costache Patriciu, zis Dinu, din care nu lipsește aparatul de dezinformare și manipulare publică, reprezentat de Roșca Stănescu și „deontologii“ de la „Academia Cațavencu“.
Rețeaua spălătorilor de bani
Din analiza informațiilor deținute de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor au rezultat indicii temeinice de spălare a banilor, în legătură „cu operațiunile efectuate de cetățenii români Patriciu Dan Costache, Sorin Marin și Mihaela Rodica Marin, prin intermediul grupului de firme Rompetrol“. Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a transmis către principalele servicii secrete ale României, informarea nr. S/II/427, din care rezultă că „ONPCSB a descoperit cea mai amplă operațiune de spălare de bani din ultimii 19 ani, derulată prin intermediul grupului de firme Rompetrol, condus de omul de afaceri Dan Costache Patriciu“.
Arta circuitelor și fluxurilor financiare prin care s-au plimbat banii pånă le-a pierdut Fiscul urma este impresionantă, ea cuprinzånd 22 de firme, 3 fundații și 9 persoane fizice. De menționat că guvernul Năstase a salvat pe bani publici Grupul Rompetrol de la faliment, transformåndu-i datoriile de 600 milioane de dolari către stat în obligațiuni.
O analiză la prima vedere a „operațiunilor suspecte“ constatate indică faptul că, în cauză, ar putea fi vorba de spălarea a cel puțin cåteva sute de milioane de dolari, aspect care urmează a fi stabilit definitiv de organele judiciare. Pentru exemplificare, prezentăm doar cåteva dintre situațiile care au atras atenția Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, dar și a profesionaliștilor din zona de intelligence.
Învârtitul banilor
În zilele de 27.07.2000 și 7.08.2000, SC Rompetrol Rafinare Vega S.A. a transferat la extern, către societatea Rompetrol International Ltd, suma totală de 5.000.000 de dolari. Transferul a fost efectuat în baza unui contract de cesiune de creanțe, care a avut ca obiect cesionarea creanțelor deținute de Rompetrol International Ltd asupra concernului de stat Turkmengaz (în valoare de 10.641.793 de dolari). Prețul cesiunii a fost stabilit la 5.000.000 de dolari. Pånă la data de 30.03.2001, Rompetrol Rafinare Vega S.A. a mai alimentat conturile aceleiași societăți cu încă 5.485.000 de dolari.
La data de 15.01.2002, Rompetrol Group NV (societate olandeză, care desfășoară comerț cu petrol și produse petroliere și are calitatea de intermediar în relațiile dintre Rompetrol Rafinare-Complexul Petromidia S.A. și partenerii externi) a transferat suma de 12.000.000 de dolari în contul societății Rompetrol Rafinare-Complexul Petromidia S.A., cu titlul de majorare de capital social. Această sumă a fost supusă unei operațiuni de transfer și i s-a dat o altă destinație, prin crearea unui depozit în valută. Depozitul a fost lichidat a doua zi, și suma a fost folosită pentru achitarea unor furnizori externi (Glencore International A.G. și Naftex Bulgaria).
La data de 17.01.2002, Rompetrol Petromidia a încasat suma de 9.000.000 de dolari de la Rompetrol Group NV, tot cu titlul de majorare de capital social, sumă care a fost transferată în aceeași zi societății deponente. În urma verificărilor efectuate de Garda Financiară, a rezultat că în contabilitatea societății Petromidia nu există documente justificative în baza cărora s-a efectuat această plată externă. În această situație, suma de 9.000.000 de dolari a fost folosită de Rompetrol Group NV în interes propriu și nu în interesul societății românești.
Cum se plimbă sutele de milioane de dolari
În zilele de 16 și 17.07.2002, S.C. Rompetrol S.A. a încasat suma totală de 30.000.000 de dolari de la Rompetrol Group NV și de la Rompetrol International Ltd. Conform informațiilor furnizate de Garda Financiară, a rezultat că această sumă ar fi fost încasată în baza unui contract de cesiune de creanțe externe incerte, însă documentul justificativ nu există în evidențele contabile ale societății. Suma totală de 30.000.000 a fost supusă schimbului valutar, care a fost depusă ca aport de capital social la S.C. Rompetrol Petromidia S.A., în condițiile în care S.C. Rompetrol S.A. avea obligații fiscale neplătite la bugetul de stat. După ce a fost încasată suma adusă ca aport, administratorii S.C. Rompetrol Petromidia S.A. au folosit-o pentru plata materiei prime livrate de Rompetrol Group NV Olanda (25.400.000 de dolari) și pentru serviciile prestate de o altă firmă din grup, S.C. Rominserv S.A. București (3.500.000 de dolari). Așa cum reiese din cele prezentate mai sus, din suma totală de 51.000.000 de dolari, care a fost investită în România de societatea olandeză Rompetrol Group NV, suma de 46.400.000 de dolari a fost transferată înapoi la extern (34.400.000 de dolari către Rompetrol Group NV și diferența către alți furnizori). Pentru suma de 9.000.000 de dolari nu există documente justificative în baza cărora s-a efectuat plata externă. De asemenea, în perioada analizată, din conturile deschise de Rompetrol Group NV în România a fost transferată la extern, în conturile proprii și în conturile societății Rompetrol International Ltd., suma totală de 59.322.723 de dolari.
Mașina de spălat Cațavencu – „societatea civilă“
La data de 18.10.2002, o fundație din Liechtenstein, respectiv Tudori Fondation, a încasat, într-un cont deschis în România (la Banca Italo Romena), suma de 6.600.000 de dolari de la OMV Austria, cu specificația plată parțială acțiuni Rompetrol. După data de 22.10.2002, suma menționată mai sus (respectiv 6.600.000 de dolari) a fost utilizată de cetățeanul Sorin Marin (reprezentantul fundației, omul de încredere al lui Dinu Patriciu), pentru alimentarea conturilor personale. În principal, banii au avut următoarele destinații finale: depozite bancare (peste 60 miliarde lei), credite restante (peste 22 miliarde lei), titluri de stat (peste 20 miliarde lei și 310.000 de dolari); Sorin Marin și Mihaela Rodica Marin au retras în numerar peste 25 miliarde lei și 182.400 de dolari; Dan Costache Patriciu – peste 11 miliarde lei; Fundația Noua Europă, la care calitatea de președinte și membru fondator o deține Andrei Pleșu, iar printre membrii Consiliului de Administrație se regăsesc Victor Babiuc, Andrei Pippidi, fiica lui Leonte Răutu, Anca Oroveanu, ș.a. – peste 4 miliarde lei. De asemenea, este important de menționat și, totodată, suspect faptul că o sumă însemnată de bani a ajuns, în final, în conturile a 5 membri fondatori ai gazetei „Academia Cațavencu“: Mihai Liviu Giorgică – 2.184.228.357 de lei; Doru Bușcu – 1.851.671.340 de lei; Toma Mircea Valentin – 1.685.583.540 de lei; Cornel Ivanciuc – 1.543.118.818 de lei; Ioan Morar – 1.361.493.733 de lei, iar 549.496.780 de lei în conturile „Academiei Cațavencu“.
Din același registru, în anii 2004-2005, grupurile Patriciu și Vîntu s-au întrecut parcă în a-i alimenta conturile ziaristului Sorin Roșca Stănescu, prin diverse firme interpuse. „Indicii temeinice de spălare de bani“, aceasta este concluzia inspectorilor Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, care au cotrobăit prin conturile lui Sorin Roșca Stănescu. Suma totală care ar fi fost „reciclată“ se ridică la 553.500 de euro, în condițiile în care directorul ziarului „Ziua“, Sorin Roșca Stănescu, a rulat, în anii 2004-2005, peste o sută de miliarde de lei, 1,2 milioane de euro și sute de mii de dolari.