După Decizia CCR prin care s-a încercat salvarea lui Dragnea căruia nu i-au plăcut judecătorii care-l judecau, președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorți, vineri, componența completurilor de cinci judecători, ea spunând, la finalul procedurii, că speră ca odată cu acest episod „să se sfârșească epopeea completurilor de cinci”, deși are dubii. A fost stabilită astfel și componența completului care judecă apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.
Cea care a tras la sorți componența noilor completuri de 5 judecători a fost chiar Cristina Tarcea, președintele instanței supreme, ședința fiind publică și transmisă în direct de televiziunile de știri.
Completul nr. 1 în materie penală care judecă apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman va avea în componență pe Rodica Cosma, Valentin Horia Șelaru, Simona Claudia Neniță, Francisca Vasile și Ioana Alina Ilie. Supleanții pentru completul 1 penal sunt: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera și Săndel Macavei.
Rodica Cosma a făcut parte din completurile de judecată care au dat sentinte in dosarele lui George Becali, pronuntând atât condamnare, cât și achitare in dosare diferite. Rodica Cosma a făcut parte și din completul care a decis condamnarea definitivă a fostului senator PSD, Catalin Voicu.
Valentin Șelaru este fost consilier al Laurei Codruta Kovesi și fost șef al SUPC din Parchetul General în perioada în care procuror general era Kovesi. Ulterior, prin concurs, a devenit judecator al ICCJ. În vara lui 2011, procurorul general de atunci, Laura Codruța Kovesi și adjunctul său, Marius Iacob au conexat toate cele patru dosare ale lui Vântu FNI, FNA, BRS și BID iar procurorul-șef Horia Șelaru le-a instrumentat și trimis în judecată obținând condamnări spectaculoase pentru Vântu pe care acesta deja le execută.
Simona Cristina Neniță este soția fostului avocat al lui Cătălin Voicu, fost senator PSD condamnat pentru corupție. În dosarul în care Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, Neniță a făcut opinie separată în sensul achitării fostei șefe a DIICOT.
Francisca Vasile a confirmat redeschiderea unui dosar Tel Drum, recent, cauză pe care DNA a închis-o în 2013.
Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011 și a lucrat ca inspector la Inspecţia Judiciară a CSM.