Home Actualitate Sponsorul lui Vîntu, pedelistul Florin Popescu – un traseist corupt

Sponsorul lui Vîntu, pedelistul Florin Popescu – un traseist corupt

DISTRIBUIŢI

Ca urmare a materialului publicat ieri în „Curentul“ cu privire la cazul insolit al contractului oferit de șeful CJ Dâmbovița, Florin Popescu, firmei lui Sorin Ovidiu Vîntu, am fost contactați ieri la redacție de câțiva tineri care au ținut să ne aducă la cunoștință noi date scandaloase despre demnitarul PD-L, fost PNL, ApR, etc.
Opt ani, 214 studenți ai Facultății de Științe Economice a Universității „Valahia“ din Târgoviște au așteptat ca justiția să le anuleze notele false puse în catalog de asistentul universitar Florin Aurelian Popescu, deputat PD-L, și lectorul suplinitor Cristinel Mortici.
Nu mai este o surpriză și o noutate pentru nimeni constatarea că învățământul românesc este dominat de corupție, fraudă intelectuală și incompetență. Recentul scandal al diplomelor falsificate, care implică nu mai puțin de șapte universități și zeci de cadre universitare, reprezintă doar o picătură din noianul de fapte similare petrecute în ultimii ani. Un caz ilustrativ este cel al deputatului-lector-șef al CJ Dâmbovița, Florin Aurelian Popescu, acuzat că a măsluit cataloage universitare și a dat peste cap viața  a 214 studenți de la Universitatea de stat Valahia din Târgoviște, unde deputatul (fost PNL, acum PD-L) a pus în catalogul profesorului dr. Florin Cristian Gheorghe note false, fapt dovedit în cadrul anchetei efectuate de MEdC în cursul lunii iulie 2002.
Într-un caz similar, petrecut la o universitate din Timișoara, unde o profesoară a falsificat doar două note, aceasta din urmă a fost condamnată la zece ani închisoare. Parchetul Dâmbovița și PNA-DNA Ploiești, care s-au făcut că au anchetat cazul, au dispus neînceperea urmăririi penale pentru deputatul Popescu, deși fapta săvârșită de acesta a fost calificată drept unul dintre cele mai grave cazuri de corupție universitară din România. Dan Mireca Cipariu a relatat pe larg cazul în cotidianul „Ziua“, prezentând in extenso cazul deputatului-excroc.
Șpagă pentru note în fals
„În octombrie 2001, asistentul universitar Florin Aurelian Popescu și lectorul suplinitor Cristinel Mortici au susținut în afara sesiunii legale de examene o reexaminare cu 214 studenți ai Facultății de Științe Economice a Universității „Valahia“ din Târgoviște. Cei mai mulți dintre acești studenți fuseseră picați cu note de 2 și 3 de titularul de curs, cunoscutul prof. univ. dr. și matematician Gheorghe Florin, președintele Asociației Europene a Cadrelor Didactice – Filiala România. Popescu și Mortici nu aveau nici pregătirea și nici calitatea de a organiza reexaminarea celor 214 studenți. Cu toate acestea, au făcut-o. Mai mult, notele studenților reexaminați au fost puse în catalog la diferite date, nu în ziua examenului, așa cum era legal.
Studenții au declarat la Poliția Târgoviște că au trecut reexaminarea contra cost, plătind o taxă la secretara facultății, Bizdrigheanu Măria, de câte 300.000 lei vechi de persoană. În total, pentru reexaminarea făcută de Florin Aurelian Popescu și Cristinel Mortici, studenții au plătit aproximativ 60 milioane de lei vechi. Titularul de curs, prof. univ. dr. Gheorghe Florin, nu a pus în catalog aceste note și nu le-a semnat. El a aflat despre notele false puse de Popescu și Mortici în catalog abia în ianuarie 2002.
Atunci, Gheorge Florin l-a atenționat în scris pe rectorul Oprea Florea să anuleze examenul susținut în mod ilegal de cei doi colaboratori ai săi, Popescu și Mortici. După demersuri la Ministerul Educației și Cercetării, în presă și la televiziune, în decembrie 2002 a fost reluată examinarea celor 214 studenți. Notele corecte puse de comisia legală de reexaminare nu au putut fi trecute, însă, în catalog pentru că cele false puse de Popescu și Mortici nu au fost anulate printr-o hotărâre judecătorească, așa cum cere legea“.
Diplomele de licență ale celor 214 studenți nu erau valabile și numai anularea notelor puse pe bani îi putea aduce pe aceștia în legalitate. Deși au existat suficiente probe – înscrisuri date de studenți la poliție, precum și un raport al Ministerului Educației și Cercetării – Prim Procurorul de Dâmbovița, Mihai Adrian, a dispus Neînceperea Urmăririi Penale pentru deputatul Florin Aurelian Popescu. Desigur, acesta a negat zgomotos acuzele studenților și a argumentat susținând că are „un grup de firme care are peste zece milioane de euro cifra de afaceri anual. Credeți ca aș lua bani de la un student?“. Cum necum, cercetarea penală l-a ocolit ani la rândul pe omul de afaceri-lector-deputat-traseist de succes care a știut să sară din barcă în barcă, în așa fel încât să se afle mereu în tabăra Puterii, ceea ce i-a priit și l-a ferit de vânt.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.