Home Actualitate SRI-ul din epoca Timofte – preșul de picioare al lui Sorin Ovidiu...

SRI-ul din epoca Timofte – preșul de picioare al lui Sorin Ovidiu Vîntu

DISTRIBUIŢI

Președintele Romåniei confirmă public și răspicat, pentru prima oară, un adevăr cunoscut doar în mediile operative. Ani de zile SRI-ul, cea mai importantă instituție a siguranței naționale s-a aflat sub controlul total al lui Sorin Ovidiu Vîntu, un personaj malefic, conectat prin mii de fire la Marele Heblu de la Răsărit. La Mosckva mai exact, via Chișinău, locul unde se interesectează toate afacerile lui Vîntu, locul de unde provin principalii săi interpuși, cetățeni moldoveni care apar în poziții de control ale firmelor sale din Cipru, paradisul financiar al KGB-ului.
Citez din emisiunea „Nașul“ de zilele trecute: „Traian Băsescu: Domnule Moraru, dincolo de ce se știa despre serviciile secrete, vreau să mai știți un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea, repet, cu toată responsabilitatea: în timpul când domnul director Timofte conducea SRI, Sorin Ovidiu Vîntu avea o influență extraordinară în acest serviciu. Nu se mulțumea doar să primească informații care rezultau din ascultările cu mandat care se făceau, dar influența chiar numiri de șefi la nivel județean, la nivel de secții, în SRI“.
Ziarul „Curentul“ a fost printre primele publicații din România care a prezentat probe și dovezi ale acestor legături, a fost singura publicație care a demonstrat și explicat conexiunile „moldovenești“ – respectiv rusești, ale unor oligarhi de la noi. Pe lângă Vîntu, cel mai proeminent îmbogățit via Moldova fiind Dinu Patriciu, cel care a predat Rompetrolul în mâinile CSI-ului, respectiv Rusiei.
Influența factorului rusesc în economia și politica României este însemnată. Aproape un sfert din piața imobiliară din România este controlată de cadrele și oligarhii ruși, printre aceștia la loc de frunte Anatoli Ciubais, fost premier al Rusiei, peste 100 de întreprinderi și repere industriale românești importante se află în mâinile rușilor, inclusiv ramuri strategice, cum este industria aluminiului sau oțelurile speciale. Aurul din Apuseni este de asemenea în vizorul marilor oligarhi de origine rusă, dar și resursele energetice ale României. Rusia s-a îndestulat din munca și averea românilor la greu, mai ales după 1989. Lovitura aplicată României se simte din plin astăzi.
La vedere, politicieni din Parlamentul României fac jocul Moscovei și nu de azi, de ieri. Faptul că și cadrele serviciilor românești au intrat în subordinea unor structuri străine este de notorietate. Toate marile averi s-au format prin trădarea intereselor naționale. Toți marii oligarhi sunt înconjurați de sute de foști securiști, care și-au pus la dispoziție talentele și bazele de date – agentura, în beneficiul unor personaje legate mai mult sau mai puțin direct de interese disjuncte intereselor românești. La vârf, totul a plecat de la Ion Iliescu și generalul GRU Nicolae Militaru. De sus în jos, trădarea a virusat toate compartimentele instituționale ale statului român.
Cea mai flagrantă situație a prezentat-o SRI-ul, ajuns în epoca Vîntu-Timofte o anexă servilă a intereselor reprezentate la vedere de Sorin Ovidiu Vîntu. Despre Timofte s-a știut încă dinainte de instalarea sa în fruntea serviciului că are ceva pete KGB pe dosar. Ofițerii care au documentat aceste date au fost înlăturați. Ofițerii care au dezvăluit conexiunile dintre Vîntu, Timofte și „frații de peste Prut“ legați de Marele Vecin de la Răsărit au fost de asemenea înlăturați.
Toate aceste istorii marchează trecutul, dar și prezentul SRI-ului deoarece recent, la aniversarea a 20 de ani de la înființarea SRI, Radu Timofte a beneficiat de o hagiografică expunere în publicația oficială a SRI, intitulată, cumva oximoronic, „Intelligence“. Silviu Brucan – unul dintre cei mai toxici agenți ai NKVD, respectiv KGB, care au infectat pământul României – este cel care a marcat poporul român, pentru perioada celor două decenii care au trecut de la „revoluție“, cu sintagma batjocoritoare de „stupid people“. Să sperăm că vine și rândul unei perioade de „inteligent people“ măcar la nivelul SRI-ului, unde o nouă generație de ofițeri se strofoacă să curețe grajdurile lui Augias de excrementele putregăite ale rețelei intromisionate în sistem de conservele made in Rusia. Conserve provenite din galantarul lui Vîntu și nu numai. A fost nevoie ca Traian Băsescu să treacă în rezervă zeci de generali, iar unii au ajuns chiar să fie încătușați în direct, la oră de vârf, cum a fost cazul celebrului Ovidiu Soare, un megaguzgan iliescian pus exact acum patru ani în lumina reflectoarelor, după ce activase prin catacombe câteva decenii. Șoricei de-ai săi încă mai chițăie pe ici, pe colo.
Pentru a reaminti unele date cu privire la rețeaua Vîntu din SRI, republicăm un scurt pasaj dintr-un material apărut în „Curentul“, despre câteva dintre cadrele SRI aflate în subordinea oligarhului care clama ipocrit: „întăriți-vă statul“, până când, iată, ceva-ceva s-a întărit la spatele său, suficient cât să-i stârnească fiori reci. Deocamdată.

Rețeaua securiștilor din spatele lui Vîntu

Vîntu a reușit să tragă marile tunuri sub umbrela creată de angajații consilieri și colaboratorii foste cadre ale serviciilor de informații. Unul dintre aceștia a fost Ștefan Alexie, fost general de Securitate, fost șef al Direcției de Contraspionaj și secretar de Stat în Ministerul de Interne înainte de decembrie 1989. Din 1990 a fost consilier al lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Urmează: Vasile Alexoaie, fostul șef al Securității din Roman înainte de 1989, cooptat în conducerea SRI din Iași după decembrie 1989, după trecerea în rezervă devenind președintele Fondului Național de Investiții din Iași și director al filialei locale a firmei Gelsor; Vasile Buliga, fost ofițer de securitate și angajat al trustului Gelsor; Aurelian Deaconescu, fost ofițer de Securitate, fost șef al Serviciului Fraude din cadrul societății de asigurări Astra, a fost implicat în fraudarea acesteia în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu; Vasile Doroș, fost colonel de Securitate, șef al SRI Bacău timp de 8 ani, a condus filiala Fondului Național de Investiții din Bacău prin fiul său, Claudiu Doroș; Dan Gheorghe, fost ofițer de Securitate, comandant adjunct al Unității Speciale de Luptă Antiteroristă, șef al Brigăzii Antiteroriste a SRI după decembrie 1989, transferat apoi la UM 0215 (unitatea de informații și contrainformații a Ministerului de Interne).
A revenit în SRI, în calitate de consilier al noului director Radu Timofte în 2000, iar la 1 noiembrie 2001 a demisionat.
Nicolae Constantin Hațeganu, fost ofițer de Securitate și fost președinte al Consiliului de Administrație al societății de asigurări Astra, a participat și el la fraudarea acesteia în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Florian Ioan, fost ofițer de Securitate, reactivat în Serviciul de Protecție și Pază al Președinției în perioada lui Emil Constantinescu, ajuns la gradul de colonel, a trecut în rezervă în 1998 pe motive medicale și s-a pus la dispoziția lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Vlad Mărgineanu, fost ofițer de Securitate, fost șef al secției SRI din Brașov, a devenit apoi fondator al Băncii Române de Scont, falimentată deliberat în 2002, după dispariția din conturi a 17 milioane de dolari din patrimoniul societății de asigurări Astra.
Ogășanu Dumitru, fost ofițer de Securitate cu gradul de colonel, a condus Centrul Operațional SRI Ardeal. După trecerea în rezervă, a devenit director al Filialei Gelsor din Oradea. A participat la prăbușirea Fondului Național de Investiții.
Gheorghe Rațiu, fost ofițer de Securitate (D.I.E., acoperit ca diplomat în M.A.E.) a fost cooptat în calitate de  consilier și partener de afaceri a lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Cornel Rudăreanu, fost colonel de Securitate, fost șef de cabinet al lui Măgureanu, a devenit și el consilier al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Rudăreanu s-a numărat printre primii camarazi ai dlui Vîntu, alături de Ion Văsâi (SRI Neamț, „afaceri“ cu zahăr), propuși pentru reîncadrare de generalul SRI Gioni Popescu.
Vlad Soare, fost ofițer în Direcția de Informații Externe din cadrul Departamentului Securității Statului, a fost președinte al Băncii Române de Comerț Exterior în timpul guvernării cederiste, apoi președinte al grupului financiar Gelsor.
Răzvan Temeșan, fost ofițer de Securitate acoperit în cadrul Băncii Române de Comerț Exterior, a devenit președintele Bancorex din decembrie 1989, funcție în care s-a menținut pånă în 1996. Răzvan Temeșan a fost profund implicat în afacerile lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Victor Velișcu, fost ofițer de Securitate în cadrul Inspectoratului de Securitate Dolj, a devenit în 2001 principalul consilier al șefului SRI, Radu Timofte, fost ofițer de grăniceri. Victor Velișcu a fost numit în această funcție la insistențele lui Sorin Ovidiu Vîntu, ca o recompensă a faptului că i-a acoperit afacerile ilegale în perioada cåt a fost încadrat ca ofițer la UM 0215 din cadrul Ministerului de Interne.
Ilie Vrånceanu, fost ofițer de Securitate, a fost șef al filialei Fondului Național de Investiții din județul Bistrița.
Ion Popescu, cunoscut sub numele de Gioni Popescu, ajuns general și director adjunct al SRI prin contribuția financiară substanțială la „pușculița“ fostului director Virgil Măgureanu, a girat implicarea CENTROCOOP în afacerea FNI…
Lista este mult mai mare, cuprinde câteva sute de ofițeri corupți. În numerele viitoare ale „Curentului“ ne vom ocupa de toți, rând pe rând, imediat după aterizarea lui Nicolae Popa la București.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.