Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost arestat ieri pentru 20 de zile pentru luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au luat in discutie contestatia PNA fata de decizia Tribunalului Bucuresti de a-l cerceta in libertate pe Dumitru Sechelariu.
Procurorul a fost foarte scurt in ce priveste sustinerea recursului, in schimb avocatii fostului edil au invocat lipsa de probe in acest dosar si mai multe schimbari in ancheta tocmai din cauza acestor lacune ale probatoriului.
Judecatorii TMB au respins, in urma cu o saptamana, propunerea de arestare preventiva a fostului primar si a celor doi presupusi complici ai acestuia, la jumatate de ora dupa expirarea ordonantei de retinere a celor trei.
Sechelariu a fost retinut de procurori pe 7 iunie, impreuna cu Dorinel Ifrim – sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci – fost viceprimar, ei fiind acuzati de complicitate la aceleasi fapte.
Fostul primar este cercetat in legatura cu mai multe afaceri, referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. Astfel, in perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafata totala de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA – si alte 15 persoane fizice si juridice fiind de 79.744 de metri patrati, primiti din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacau.
Sechelariu a mai fost intrebat despre modul in care, in 2003, General Proiect SA (n.r. – presedintele CA a fost sotia lui Sechelariu, iar din 2001, actionarul majoritar a fost Selena SRL, o alta firma a fostului primar, preluarea pachetului de actiuni s-a facut cu ajutorul administratorilor SC Sierra Quadrante SRL, firma ce figureaza in ancheta penala privind rafinaria RAFO) a beneficiat de 38 de contracte de proiectare pentru investitii de interes local, incasand suma de 15 mld. lei.