Home Actualitate Taher transformă Parcul Copilului din București în șantier

Taher transformă Parcul Copilului din București în șantier

DISTRIBUIŢI

După ce anul trecut "echipa de profesioniști" ai lui Taher și Sorin Ovidiu Vîntu – respectiv Constantin Toma, Alexandru Bunea (foto jos) și Dragoș Nedelcu – au ras echipa Rapidului, golind conturile clubului, un nou șmen al iordanianului atrage atenția opiniei publice. Publicația "Cancan" de ieri a dezvăluit noul tun al "patronului" de la Rapid, Fathi Taher, care intenționează să "reutilizeze" fosta baza sportivă a clubului de rugby a echipei Grivița Roșie – devenită bază a unui "proiect imobiliar" evaluat la 60 de milioane de euro. "Aproximativ 60.000 de metri pătrați este suprafața pe care Fathi Taher o are la dispoziție pentru a-și majora conturile", arată ziariștii de la "Cancan", care explică noua combinație a iordanianului: "Taher a făcut pe dracu'n patru pentru a pune mâna pe baza sportivă a clubului de rugby Grivița Roșie, aflată undeva în zona Domenii. Plan reușit. Iordanianul i-a convins pe sponsori să bage mai puțini bani la echipă. La scurt timp, Grivița a retrogradat, iar mutarea bazei sportive la periferia Bucureștiului s-a făcut neobservată. Astfel, el a trecut și de articolul 79, paragraful 1 din Legea Sportului".

"Cazul Rapid" – falimentare controlată

Se dovedește astfel că prin afacerea lichidării clubului Rapid, descrisă pe larg de "Curentul" anul trecut, se dorea de fapt preluarea patrimoniului acesteia. Clubul giuleștenilor a ajuns pe marginea prăpastiei, dar în spatele haosului organizat care înconjoară Rapidul s-a aflat o voință exercitată constant și cu mijloace bine puse la punct. Complicii "patronului" – am arătat în paginile cotidianului "Curentul" – echipa celor responsabili de falimentarea clubului giuleștean, este compusă din "experți" – interpuși ai lui Sorin Ovidiu Vîntu și care au reușit să împingă Rapidul într-o serie parcă nesfârșită de scandaluri. În data de 7 februarie 2008, Vîntu a declarat pentru "Prosport" că negociază cu George Copos preluarea Rapidului, dar ca de obicei, Vîntu a preferat utilizarea interpușilor înainte de a intra în scenă direct, de conivență cu Taher. Toți "oamenii lui Taher", președintele Constantin Toma, dar și vicepreședinții Alexandru Bunea și Dragoș Nedelcu – care și-au anunțat la un moment dat demisia din conducerea Consiliului de Administrație, sunt în realitate "slugile" lui Vîntu. Constantin Toma este omul de casă al lui Vîntu de aproape un deceniu, încă din 1999 fiind președintele Omniasig pe când SOV era acționar semnificativ al societății.

Experții lui Vîntu și Taher au distrus cele două cluburi

"Jurnalul Național" a dezvăluit anul trecut cum membrii Consiliului de Administrație (CA), odată instalați la putere, au început să ruleze sume enorme de bani, CA al Rapid angajând mai multe credite în valoare de milioane de euro. "Jurnalul Național" a defalcat sumele angajate de administratorii lui Taher-Vîntu astfel: "6,5 milioane de euro e suma de care a beneficiat Taher când a preluat Rapid, respectiv: 2,3 milioane de euro din drepturi tv, 2,5 milioane de euro din vânzarea lui Săpunaru, 1,7 milioane de euro din vânzarea lui Despotovici". Ziariștii de la "Jurnalul Național" precizau: "atunci când a semnat pentru preluarea clubului, FC Rapid nu avea nicio datorie, dovadă faptul că echipa și-a primit licența de club profesionist fără nicio problemă. Dacă s-ar face acum un audit, formația din Giulești nu ar mai îndeplini condițiile pentru obținerea licenței".
"Tartorul" echipajului eolian implicat în marile tunuri trase de Taher este partenerul de cursă lungă al iordanianului, Alexandru Bunea, un personaj cu ștate vechi, binecunoscut în mediul de afaceri drept doctor în mânării financiar-contabile.

Alexandru Bunea, expert penal

Bunea, cunoscut apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, cel alintat duios de cunoscuți Javra, mai este administrator la numeroase firme, printre care Bussiness Management & Securities și European Imobiliar Developers SRL, Contransimex 2000, Contransimex Vest, Clin 99 și Audit Consult, administrator la Orizont Turism, Petrom Aviation SA (companie din caracatița Petromservice patronată indirect de Sorin Ovidiu Vîntu prin intermediul unor off-shore-uri cipriote), Rom Comintex Turism, Griro SA, Laminate SA, Romtur Express și Real Estates Imobiliare SRL.
Alexandru Bunea a intrat la un moment dat în vizorul procurorilor și a fost chiar trimis în judecată de PNA (strămoșul DNA) pentru subminarea economiei naționale în calitate de membru în Consiliul Împuterniciților Statului la CNM Petromin SA, în perioada 01.02.1991-10.08.1992. Tot în perioada aceea de început a marilor jafuri organizate la adresa economiei naționale, Alexandru Bunea s-a intersectat cu Taher, magnatul de origine arabă băgat până la turban în ingineriile financiare care au devalizat Petromin. Relația formată încă de pe atunci între Taher și Bunea s-a consolidat în timp, funcționând și astăzi la parametri de vârf, ca dovadă și noul tun imobiliar executat pe spatele clubului de rugby.
De altfel, Alexandru Bunea este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru "săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanei, abuz în serviciu contra intereselor publice", în Dosarul cu nr. 9869/P/2005. În luna martie 2005, Alexandru Bunea a semnat în fals și a depus la Tribunalul București o declarație olografă în care declara pe propria răspundere că "împotriva sa nu a fost pusă în mișcare vreo acțiune penală". Această faptă penală a fost săvârșită pentru ca Bunea Alexandru să poată continua efectuarea de expertize contabile în dosare penale în vederea favorizării unor persoane și societăți cu care se afla în relații directe de afaceri, în dosare în care a fost desemnat ca expert de către poliție sau parchet.
În Monitorul Oficial, Partea I nr. 550 bis din 26/06/2006, Bunea Alexandru figurează ca expert contabil autorizat cu numărul de telefon 0744586016.
Am încercat să-l contactăm în calitatea sa de membru al Consiliului de administrație al Griro SA (fosta Grivița Roșie), pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la afacerea terenului clubului de rugby al Grivița Roșie, respectiv Parcul Copilului, dar acesta nu a fost de găsit. Prin urmare, cititorii noștri care sunt interesați dacă Parcul Copilului se va transforma sau nu într-un ansamblu de construcții pot să-l întrebe direct pe Alexandru Bunea la cele două numere de telefon: 0213101551 și 0744586016, publicate în Monitorul Oficial. Poate ei au mai mult noroc…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.