Tribunalul București a dat decizia în Dosarul Rafo. Astfel, magistrații l-au găsit vinovat pe Ovidiu Tender, pe care l-au condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare. Un alt greu condamnat este Marian Iancu, care a primit 13 ani și 8 luni de închisoare.
În plus, condamnații trebuie să plătească, în solidar, și aproape un miliard și jumătate de lei. Magistrații au decis menținerea sechestrului asigurator și plata de către inculpați a câte 100.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia nu e definitivă.
Rechizitoriul în acest dosar a fost intocmit chiar de Alina Bica. Pentru a avea sansa unei solutii favorabile, și având în vedere relația dintre Bica și fostul ofițer de poliție judiciară, Florentin Ionuț Mihăilescu numit consilier al Alinei Bica si angajat totodata la SC PROSPECTIUNI SA, firma lui Tender, omul de afaceri a apelat la acesta. Avocatii omului de afaceri au trimis prin Mihailescu acte care sa fie consultate de Alina Bica, cerindu-i sprijinul pentru formularea unei aparari favorabile. In documentul pe care il puteti citi mai jos, procurorii afirma ca Mihailescu si Bica au dobindit in schimbul sprijinului acordat lui Ovidiu Tender bunuri imobile (teren). In plus, Florin Ionut Mihailescu, ca angajat la SC PROSPECTIUNI SA, incasa si diferite sume de bani pe un card.
Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.
Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC Rafo SA Onesti.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia SC Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.
In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.
La randul sau, Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.