Home Actualitate -Tono-, seful calauzelor de la frontiera de vest, a fost prins la...

-Tono-, seful calauzelor de la frontiera de vest, a fost prins la Carei

DISTRIBUIŢI

– Andrei Lakatos, cunoscut si sub numele de -Tono-, era dat in urmarire generala, fiind cercetat in cinci dosare penale pentru racolare, indrumare si calauzire in vederea trecerii ilegale a frontierei romano-maghiare.

– Traficantul este piesa de rezistenta a dosarului cunoscut sub numele de -Calauza-, in care s-au obtinut aprobari pentru ascultarea telefoanelor si sprijin din partea UM 0926, unitatea speciala de contrainformatii a Politiei.

– Membrii retelelor colaborau cu infractorii din Ungaria si din Ucraina si, in acelasi timp, luau legatura cu alte grupuri infractionale care actionau in Bucuresti si recrutau cetatenii straini din Oficiul National al Refugiatilor.


Capturare aniversara

Unul dintre cei mai importanti traficanti de persoane peste granita a fost prins, in noaptea de duminica spre luni, de o echipa a Politiei de Frontiera din Carei, judetul Satu Mare.

Potrivit politistilor, Andrei Lakatos (40 de ani), cunoscut si sub numele de -Tono-, a fost dat in urmarire generala dupa ce Parchetul Judecatoriei Carei a emis un mandat de arestare pe numele lui, barbatul fiind cautat de mai multe luni.

Lakatos este cercetat in cinci dosare penale pentru racolare, indrumare si calauzire in vederea trecerii ilegale a frontierei romano-maghiare. De altfel, traficantul a mai fost condamnat la 19 ani de inchisoare, din care a executat numai noua.

Lakatos a fost prins in urma unor actiuni de filaj. Desi sotia acestuia sustinea ca este plecat -la un frate, la Timisoara-, politistii ii filau locuinta din Carei, convinsi fiind ca acesta va veni acasa de ziua lui. Si, intr-adevar -Tano- a venit acasa. Cand a observat ca are casa inconjurata si ca nu mai are cum sa scape din capcana, -Tano- s-a predat.

Dosarul -Calauza-

Politistii de frontiera sustin ca Tono este considerat sef al calauzelor de la frontiera de vest. El este cercetat in dosarul cunoscut sub numele de -Calauza-, impreuna cu alte 90 de persoane, din care 63 emigranti – in principal afgani, ceilalti fiind acuzati de calauzire.

La sfirsitul lunii martie, cele aproape 100 de persoane, refugiati si calauze, au fost trimise in judecata in cel mai complex dosar de acest gen instrumentat in Romania. Parchetul Judecatoriei Carei a inceput cercetarile in dosarul cunoscut sub numele de -Calauza- inca din septembrie anul trecut. La acest caz s-au cerut aprobari pentru ascultarea telefoanelor si sprijin din partea UM 0926, unitatea speciala de contrainformatii a Politiei. Dosarul are zece volume si aproape 3.000 de pagini. Potrivit prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Carei, Voicu Bara, membrii retelelor colaborau cu infractori din Ungaria si din Ucraina si, in acelasi timp, luau legatura cu alte grupuri infractionale care actionau in Bucuresti si recrutau cetateni straini din Oficiul National al Refugiatilor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.