Home Actualitate Tribunalul București îi dă peste nas avocatei lui Dragnea și Shhaideh care...

Tribunalul București îi dă peste nas avocatei lui Dragnea și Shhaideh care a a reclamat la CSM o rețea privată de WI-FI numită „Muie PSD”

DISTRIBUIŢI

Avocata lui Liviu Dragnea și a lui Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu s-a ofuscat ieri după ce pe telefonul mobil i-a apărut posibilitatea de a se conecta la o rețea WI-FI cu numele „MUIE PSD”. Indignată, avocata a anunțat că a sesizat CSM și IJ. Reamintim că în Dicționarul Academiei Române, apare cuvântul MUIE cu următoarea explicație: „s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr. A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui.”

Tribunalul București a făcut astăzi precizări: „Niciun angajat al Departamentului IT al Tribunalului București nu a configurat/definit un hot-spot cu o astfel de denumire. De asemenea, Departamentul IT al Tribunalului București nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei rețele publice WI-Fi. La nivelul Tribunalului București nu a existat și nu există o rețea publică wireless WLAN-WI-FI. O rețea precum aceea din fotografiile afișate se poate configura cu ajutorului unui smartphone/laptop cu router, de către orice persoană aflată în interiorul/vecinătatea Tribunalului București, care are posibilitatea să o denumească oricum dorește. Evenimentul se poate repeta atât timp cât se permite intrarea în incinta tribunalului cu tehnologie informatică în genți, poșete sau buzunare. Subliniem că monitorizarea justițiabililor în clădire sau în vecinătate, din acest punct de vedere, este practic imposibilă și excede competențelor Departamentului IT al Tribunalului București. Evenimentul este regretabil, mai ales că politica de securitate a Tribunalului București nu permite angajaților ca prin acțiunile lor să încerce să compromită protecția sistemelor informatice și de comunicații, iar aceștia nu trebuie să desfășoare, deliberat sau accidental, acțiuni care pot afecta confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor de orice tip în cadrul sistemului iinformatic al Tribunalului București”, a explicat președintele Tribunalului București, judecătorul Laura Radu.

Totodată, sursa citată a mai precizat că tot personalul Tribunalului București și al judecătoriilor arondate beneficiază de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispoziție de către Ministerul Justiției și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.