Home Actualitate Trucurile Asirom pentru a fenta plata daunelor la accidentele auto

Trucurile Asirom pentru a fenta plata daunelor la accidentele auto

DISTRIBUIŢI

– Asirom a ajuns sa nu tina cont de procesele-verbale intocmite de Politie la locul accidentelor – Surse din interiorul companiei sustin ca se incearca astfel mascarea marilor intarzieri la plata din lipsa de lichiditati

O data cu preluarea Asirom de catre Ioan Niculae, tot mai multe persoane implicate in piata asigurarilor sustin ca aceasta companie achita cel mai greu despagubirile in cazul unor accidente neprevazute. Motivul real al acestor intarzieri inregistrate de Asirom la plata despagubirilor, dezvaluit chiar de persoane din cadrul companiei: lipsa lichiditatilor. Curios este insa ca, in ultima vreme, tot mai multi clienti ai Asirom care au platit polite de asigurare se vad in imposibilitatea de a beneficia de despagubiri. Cauzele: multe si -marunte-, tinand exclusiv de -bucataria interna- a Asirom. In cele ce urmeaza vom prezenta cazul unui bucurestean asigurat la Asirom, care risca sa plateasca din buzunar o suma destul de mare, deoarece compania de asigurari refuza sa-si indeplineasca obligatiile asumate fata de el.

-Momentan, nu sunt bani… Va rugam, asteptati!-

Momit de oferta Asirom, bucuresteanul Andrei Niculae a incheiat la 11 decembrie 2001, la sucursala Asirom Tei, o polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, pentru care a platit 1,312 milioane de lei. Ghinionul a facut ca pe 1 februarie 2002, bucuresteanul sa ciocneasca cu spatele, intr-o parcare, un automobil marca Hyundai Accent. Conform procesului-verbal intocmit de un subofiter al Brigazii Politiei Rutiere Sector 3, masina lui Andrei Niculae a suferit avarii mai usoare, insa Hyundaiul a fost destul de -sifonat-, in sensul ca i-au fost deteriorate bara-fata, masca-fata, capota motorului, proiectoarele din fata si radiatorul. Mizand pe faptul ca are asigurare, Andrei Niculae a stat linistit. Dupa constatarea avariilor de catre Politie, Andrei Niculae a mers la Asirom (in termenul legal de patru zile) impreuna cu cel pe care-l accidentase, pentru a da declaratiile necesare la societatea de asigurare si un agent al companiei sa verifice avariile suferite de Hyundai (deja consemnate de Politie). Dupa indeplinirea formalitatilor, Andrei Niculae si cel pe care-l accidentase au fost rugati sa-si achite singuri reparatiile, -deoarece, momentan, nu sunt bani-. Ca oamenii sa nu faca scandal, au primit asigurari ca -intr-o saptamana-, cel care a fost accidentat sa beneficieze de despagubiri. Zis si facut, oamenii – intelegatori. Cel accidentat de Andrei Niculae s-a dus intr-un service auto si a bagat masina la reparat, bazandu-se pe faptul ca a indeplinit actele necesare, astfel incat Asirom sa-l despagubeasca. Numai ca Asirom, nici vorba sa-si onoreze obligatia. Nici acum, la mai bine de doua luni de la producerea accidentului. In conditiile in care reparatia efectuata la Hyundai a depasit 20 milioane de lei. Ba mai mult, in aprilie, dupa mai multe drumuri la Asirom, cel accidentat a fost instiintat in scris ca nu va primi nici un leu: -Nu va putem despagubi, deoarece avariile suferite de vehiculul dvs. nu se justifica din dinamica accidentului. (…) Va inapoiem PV Politie si actele de reparatie-. Ca atare, omul s-a dus la Andrei Niculae, i-a pus actele in brate si l-a rugat sa rezolve problema, in caz contrar urmand a-l chema in instanta.

Lui Asirom putin ii pasa de Politie

La randul sau, Andrei Niculae -hop- si el la Asirom. Insa pozitia companiei, neschimbata: nici un leu. Incercand sa aflam motivul pentru care Asirom refuza sa onoreze un contract, l-am contactat pe directorul de daune al Asirom, M. Cucu. Dupa ce am prezentat cazul, in loc sa explice motivele reale pentru care Asirom nu plateste, dna Cucu a inceput sa ne explice ca -trebuie sa veniti aici sa revedeti dosarul si sa dati niste declaratii-. Desi i-am explicat ca am indeplinit aceste formalitati de multa vreme, iara neintelegere. -Veniti cu masina care a fost avariata si cu cea care a avariat, sa vedem si noi avariile si sa facem niste verificari in plus-, a replicat aceeasi doamna cand am intrebat daca motivul pentru care Asirom nu-si onoreaza la timp platile il constituie lipsa lichiditatilor. Insa surpriza cea mare a fost atunci cand am aflat de la dna Cucu faptul ca atunci cand e sa achite despagubirile, Asirom nu tine cont de procesele-verbale intocmite de organele de Politie la locul accidentelor. -Noi nu ne bazam pe procesele-verbale intocmite de Politie, da? Daca ar fi sa ne luam dupa ele, ar insemna sa platim orice, iar pe raspundere civila plata se face intr-un anumit fel- (!?), a spus dna Cucu. Intrebata daca este normal ca Asirom sa puna la indoiala un document oficial incheiat de un reprezentant al statului (un politist, adica un om care apara legea), dna Cucu s-a simtit incapabila sa ofere un raspuns, dandu-ne in schimb de inteles ca Asirom nu plateste deoarece pune la indoiala onestitatea clientilor sai. Fara comentarii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.