Toată țara fierbe în urma zvonurilor că PSD vrea să dea ordonanță de urgență pentru grațiere, amnistie și modificarea Codului Penal. Orice OUG are însă nevoie de un aviz al Ministerului Justiției, pe care, cel mai probabil, Tudorel Toader refuză să îl dea. Curajos cum îl știm, Tudorel a anunțat că pleacă în concediu și că își deleagă competențele unui secretar de stat. Cel mai probabil este vorba de judecătoarea Mariana Moț, mama primarului PSD din Slatina, Emil Moț și fost deputat. Emil Moț a ajuns deputat PSD în 2012 grație baronului PSD Olt, Paul Stanescu. Vara trecută, Tudorel Toader a încetat detașările tuturor judecătorilor din MJ, excepție făcând Mariana Moț, cunoscută și ca moașa fiului copilului lui Bercea Mondial pe care-l cheamă Judecător.
Judecătorul Cristi Danileț a semnalat astăzi că menținerea lui Moț în minister încalcă legea și o decizie a CCR.
„Înțeleg că ministrul Justiției vrea să plece zilele astea și va delega atribuțiile unui secretar de stat. La Ministerul Justiției este un secretar de stat care este judecător. Țin să spun cât se poate de clar: legea interzice magistraților să desfășoare acțiuni politice și o decizie recentă a CCR interzice magistraților să fie miniștri sau secretari de stat. Eu cred că este cazul ca la Ministerul Justiției să se respecte aceste norme obligatorii”, a scris judecătorul Cristi Danileț, pe pagina sa de Facebook.
Foto: comisarul.ro
Judecătorilor le este interzisă orice altă funcție cu excepția celor didactice în univ. Dar sigur că nu prezentăm decât ce ne convine. Că toate pv de la consultările electorale de orice tip sunt nule (din cauza de mai sus) asta nu prezentăm. Că s-ar putea susține că la alegeri jud efectuează cercetare la fața locului în cadrul activității de judecată tot ar mai fi acceptabil, că s-ar deduce obligativitatea de a efectua astfel de cercetări și în majoritatea spețelor, la o simplă cerere care nu mai poate fi refuzată motivat și cu atât mai puțin fără nicio explicație. Ex.: ordonă jud. o expertiză, atunci să vină și la fața locului să vadă cum e întocmită, cum (nu) se iau în discuție obiecțiuni la fața locului etc.