Home Actualitate UDMR și-a luat din nou nasul la purtare

UDMR și-a luat din nou nasul la purtare

DISTRIBUIŢI

După ce președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a fost amendat de Curtea de Apel București cu 50 000 lei pentru încălcarea legii, respectiv că că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei din Sovata, UDMR a transmis un comunicat prin care anunță că România aplică din nou standarde duble

‘Consider că este absurd și ridicol să fii pedepsit într-un stat membru al Uniunii Europene pentru folosirea unui simbol al unei comunități regionale. Acest lucru este în contradicție cu principiile libertății de exprimare și România aplică din nou standarde duble: de exemplu, în Bucovina, care este și o regiune istorică și nu o zonă administrativă, nu există nicio restricție și nicio sancțiune pentru folosirea steagului regiunii, iar pe noi ne sancționează cu 50.000 de lei pentru aceeași faptă’, a subliniat Peter Ferenc.

Președintele Consiliului Județean a reamintit că folosirea simbolurilor minorităților nu reprezintă nicio amenințare pentru societatea românească sau pentru statul român și, de aceea, comunitatea un poate renunța la simbolurile sale. Am luat cunoștință de decizia instanței, dar, în calitate de lider al comunității, împreună cu reprezentanții UDMR, vom depune toate eforturile pentru ca legile românești să permită folosirea simbolurilor minorităților și regiunilor, fără nicio restricție.’

Președintele Consiliul Județean Mureș și al filialei UDMR Mureș consideră că seria proceselor pierdute în instanță din cauza steagurilor secuiești demonstrează clar modul în care România respectă drepturile comunității maghiare.

De altfel, atitudinea anti-stat de drept a UDMR e binecunoscută. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat și după condamnarea escrocului Nagy Zsolt, fost ministru al Comunicațiilor că a fost condamnat la închisoare deși era nevinovat, și după punerea sub acuzare a mai multor persoane care înființaseră un liceu în afara legii că acestea sunt nevinovate, jucând cartea discriminării etnice de către justiție.

România este un model de bune practici în favorizarea minorităților, permițând unui ONG ca UDMR care nu este înregistrată ca partid politic să participe la alegeri.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.